петак, 21. септембар 2018.

ANA BRNABIĆ, PREMIJERKA SRBIJE!



4h4 hours ago
Захвална Србији која је данас поново показала да алтернатива не може бити бесконачна и безгранична мржња која обухвата све: од вређања и претњи, до позива на силовање. То је права Србија. Србија која побеђује. Ми идемо даље, а ви мрзите у своја четири зида.


Citam ovaj tvit srpske premijerke,  pokušavajući da shvatim šta je gospodja želela da kaže. I kome.

Ne uspevam, nažalost!

Shvatam jedino da gospodja Brnabić, koja je predstavljena kao nestranačka ličnost,  ne doživljava sebe kao predsednika vlade svih gradjana Srbije. "Mi idemo dalje, a vi mrzite u svoja četiri zida" - poručila je. Ne znam kome je uputila tu poruku, ali mi je postalo jasno da ona, kao i predsednik države i svi funkcioneri SNS, Srbiju DELE na SVOJE i NE-SVOJE! ?
Predsednica vlade  se, u gomili skandala,opredeljuje i protiv člana svoje vlade, u korist jedne trovačke TV kuće! Suprotno tome, toleriše ozbiljan skandal koji je, takodje ministar iz njene vlade, napravio sa gej citankama - i prošao bez sankcija! Iako je uvredio i nju lično!

KUDA OVA VLAST VODI SRBIJU? 
Ostavicu ovog puta po strani sva svoja nezadovoljstva aktuelnom vlašću. koja je pobedila na izborima na greškama prethodne, a onda izneverila naciju. Duboko se ne slažem sa onim što rade i kako rade! Ali, o tome drugom prilikom. Ovog puta želim samo da pitam: 

-DA LI PREMIJERKA BRNABIĆ RAZMIŠLJA PRE NEGO ŠTO IZGOVORI ILI NAPIŠE TAKVE MRZITELJSKE, OPASNE I NEODGOVORNE PORUKE?

-DA LI JE SVESNA POSLEDICA TIH IZJAVA I PORUKA KOJE ŠALJE VEĆ OZBILJNO PODELJENOJ SRBIJI?

-DA LI ODOBRAVA SVE RUŠITELJSKE AKTIVNOSTI MALIH I VELIKIH PRFOFITERA SVRSTANIH ILI ANGAŽOVANIH UZ VLADAJUĆU KOALICIJU, KOJI NE BIRAJU  SREDSTVA DA OSTVARE OBEĆANU DOBIT?

-DA LI JOJ JE JASNO DA ZAVADJANJE I RAZARANJE NACIJE VODI KA OZBILJNOM GRADJANSKOM SUKOBU - RATU, TERORU...? 
I DA JE SVAČIJI "DOPRINOS" TOM SUKOBU POGUBAN! 

Protiv sam svih vredjanja, omaložavanja i ružnih reči, ko god da izgovara, kome god da ih upućuje, pa i Ani Brnabić! Sve može da se kaže civilizovano, čak i protest!

Ali mi je neprihvatljivo da se javni funkcioner (važi za sve, posebno za vrh države, koji to često čini), da se predsednik države, predsednica vlade, parlamenta... spuštaju na nivo uzvraćanja uvreda.
U tom korpusu je i jučerašnji skanal u Skupštini Srbije, inače nije prvi put, da šef poslaničke grupe vladajuće koalicije svoje kolege naziva fašistima i žutim ološem!

Javna funkcija podleže javnoj kritici! Ko to ne može da izdrži, ne kandiduje se!
Što je funkcija viša i odgovornost je veća!

Ničija nije gorela do zore! I ovoj vlasti, koju NESTRANAČKA PREMIJERKA podržava, jednog dana mora doći kraj! 

A onda?






1 коментар: