петак, 7. фебруар 2020.

GORDANA ČOMIĆ, DEMOKRATA SA DILEMOM

Iskreno sam tužna i iznenadjena odlukom Gordane Čomić da se pridruži Srpskoj naprednoj stranci. Da pogazi stranačku odluku.

Šta se krije iza ove "odluke" uvažene dugogodišnje poslanice - demokratkinje, možda nećemo nikada saznati.

Ne mogu da taj zaokret primim kao njenu slobodnu odluku, da je shvatila da je njena stranka pogrešila kada se pridružila grupi opozicionih partija koja bojkotuje izbore. Još manje mi je prihvatljivo da, posle tako duge demokratske karijere, gospodja Čomić mirno i odlučno, kakva inače jeste, odluči da se pridruži svojim političkim protivnicima.

Aleksandar Vučić je požurio da najavi podršku svoje stranke pri izglasavanju njenih zakonskih predloga. Maja Gojković je, istovremeno, bezrezervno te predloge stavila na dnevni red skupštine.

A meni neprekidno odzvanja Čomićkino uporno poslaničko pitanje o tragediji helikoptera kojom prilikom je poginulo sedmoro ljudi. I svi odgovorni proglašeni nevinim!

Da li će Gordana Čomić i dalje ponavljati to pitanje?  Otkuda sada taj obrt da se njeni predlozi bezrezervno prihvate, posle brojnih odbijanja ovih, ali i mnogih drugih odličnih i korisnih predloga koje je poslanica DS godinama davala?

Nesto mi tu nije u redu!

Pamtim mnogo puta oprobane prljave političke metode "ubedjivanja",  pa se nešto bojim da neka od njih nije primenjena i ovog puta.

Videcemo u nastavku ko je izneverio  poverenje.

U svakom slučaju, za krhki demokratski blok je nenadoknadiva šteta!

1 коментар:

  1. NESPORIM DA JE STRUČNJAK, ALI UVEK MI JE BILA ODBOJNA KAO ČOVEK. JEDNOSTAVNO JE MORALO OVAKO DA SE OVO OVAKO ZAVRŠI JER JE, NA NEKI NAČIN , SEBE STAVLJALA ISPRED SVEGA.OSTALO NIJE BILO BITNO. ČLAN SAM ISTE STRANKE VEĆ PAR DECENIJA I PRILIČNO SAM U TOKU. NEK JOJ JE PROSTO.

    ОдговориИзбриши