уторак, 21. јул 2020.

VUČIĆEVA POSTIZBORNA LAKARDIJA

Proslo nam je pola godine u posmatranju Vučićevih političkih igara. Nije bilo pauze ni zbog korone. Iako nas je zatvorio u kuće, predsednik Srbije pandemiju je beskrupulozno  koristio da pojača svoju izbornu kampanju. Iživljavao se povremenim "gestovima milosti" prema penzionerima, dozvoljavajući da, jedanput nedeljno, u tri ujutru izadju na ulicu i stanu u redove ispred samousluga. Da razmene viruse čekajući da kupe mleko i hleb za nedelju dana.

Optuživao nas... pretio, činio sve da nam, tokom te velike zdravstvene nevolje, bude još gore. A usred svih tih zabrana, okupljao desetine hiljada gradjana da kod notara, duvajući jedni drugima u vrat, daju potpis podrške.

Za svoje sumanute ideje proglasio je i pobedu nad kovidom19, da bi mogao da izvede gradjane na birališta, gde je razbuktao epidemiju, ne misleći čak ni o zdravlju najbližih saradika i posluge.

I on i mi smo znali da su izbori farsa, da je on već pobedio, pa nije ni morao da nam priredjuje tu skupu "zabavu".

Ali, Vučić ne odustaje. Nastavlja imitaciju života.

Najnoviji nastavak političkih igara - konsultacije radi izbora vlade, prevazišao je i najfarsičije scenarije. Čak bi mu na tome pozavideo i Pavićev Srećko Šojić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, konsultuje se sa listom "Aleksndar Vučić - za našu decu"!!!
Listom koju je predvodio!

Konsultuje se sam sa sobom! Igra igricu neizvesnosti ko će dobiti mandat da formira vladu.
Kao da je bitno koje pione će izbaciti u prve redove, s obzirom da ih on, kao na šahovskoj tabli, sam pomera kako mu padne na pamet.

S obzirom na visegodisnju diktaturu u kojoj Aleksandar Vučić suvereno vlada Srbijom, ne znajući ni šta radi, ni šta hoće, osim da po svaku cenu bude gazda Srbije, mislim da nama gradjanima ove jadne države vlada uopšte i nije potrebna. I da stvarno nije bitno koje će bezlične figure statirati na političkoj sceni.

Svi će oni, kada Vučića patrijarh proglasi za kralja, biti dvorske lude.
2 коментара: