недеља, 15. октобар 2023.

TAJNA (ŠIBICARSKA) VLADA?!

 Od kada je Ana Brnabić postavljena za prvu ministarku u Vladi Srbije, imali smo razna neprijatna iznenadjenja i probleme sa informisanjem javnosti. Sve što su radili proglašavano je strogo poverljivim. Gradjani nisu u mogućnosti da saznaju na šta se troši budžetski novac. Tako su, prema nalazu Fiskalnog saveta, uspeli da potroše preko pola milijarde evra, a da nema tragova, ni informacija na šta. Pri svakom rebalansu budžeta najvece stavke bile su označene strogo poverljivim, tako da gradjani, koji pune budžet, nemaju uvid na šta se njihov novac troši. Najveće sume su poveravane na raspolaganje generalnom sekretaru Vlade Novaku Nediću, koji je označen kao vodja navijača. A priča se da je umešan i u još neke poslove koji ne pripadaju korpusu čistih.

Poslednji uradak Ane Brnabić, prevazišao je i najbeskrupuloznije do sada zabeležene. Kada je predlog Zakona o informisanju utvrdjen od za to imenovane komisije i konačna verzija pripremljena za sednicu Vlade radi usvajanja, preko noći su dodate dve odredbe, koje se ne mogu smatrati ni moralnim, ni profesionalnim; kojima se, suprotno utvrdjenim odredbama, poništava sve što je dogovoreno.

Kako dalje verovati premijerki i članovima njenog kabineta? Jer, posle ovog skandala, oni na isti način mogu da izmene svaki zakonski predlog i da nezakonito proglase zakonitim!

Idu izbori. Čeka nas ogroman posao. Moramo smeniti nemoralnu vlast; poslati ih u istoriju kao primer beščašća.

I ne samo da ih izbacimo iz funkcionerskih fotelja, moramo iz oterati u zatvor. 

A sve naredne vlade moramo strogo kontrolisati, da nam se ne ponovi greška.


Нема коментара:

Постави коментар