уторак, 8. јул 2014.

DA LI JE VUCIC STASAO ZA VODJU NACIJE?

Štampa, čaršija, analitičari, političari i široke mase ovih dana se intenzivno bave izjavom AV da je on "najnapadanija ličnost u Srbiji".

Jeste! Pa šta?I treba da bude!!!

U redu je da onaj ko je prvi, najpopularniji, najodgovorniji, najeksponiraniji... i šta sve ne, da bude i pod najvećom pažnjom javnosti. Sada je zapanjen, uznemiren,nezadovoljan... Zbog čega?

Šta jeVučić očekivao od nacije o čijoj sudbini uglavnom samo on odlučuje?

Narod mu je i pored loše političke prošlosti, koja nije zaboravljena, ali preko koje su mnogi prešli u jadu koji ih je snašao, poverovao da se promenio. A nije za to zaslužan samo lider SNS. Išlo mu je na ruku loše stanje u državi, jer se ni oni pre njega nisu proslavili u ispunjavanju olako datih obećanja. Političari uglavnom ne pamte šta su govorili dok su se peli na tron. Zapravo, odmah po osvajanju vlasti zaboravljaju sve što su obećali.I onda se, kao sada Vučić nadju u čudu što ima onih koji očekuju obećano.

Kao i u ljubavi, tako i u životu, a posebno u politici, postoji tzv. "medeni mesec", Čim on prodje, stiže realnost, koja je često surova. I sa njom se čovek mora suočiti. Što pre to bolje!

I Djindjić, koga deceniju posle ubistva, i oni koji ga nisu voleli, a medju njima je i Aleksandar Vučić (dovoljno je da podsetim kako je preko imena ulice Zorana Djindjića, prelepljivao ime Ratka Mladića) sada svojataju i  sa njim se identifikuju - u vreme dok je bio na vlasti, NIJE BIO OMILJEN!  Samo, za razliku od aktuelnog premijera, Djindjić je to nosio i podnosio uspravno, bez roptanja.

Političar na sve  to mora da bude spreman. Morao je kada je kretao u izbornu trku i borbu za vlast, da se oprosti sa privatnošću, ličnim frustracijama, kompleksima, osetljivošću. Morao je da zna šta ga čeka. Morao je da računa da će mu popularnost padati. Ali da se obećane reforme, po cenu pada obožavanja moraju sprovoditi.

I da se, za vreme mandata mora odreći privatnosti i visoke osetljivosti. Ko to ne shvati, zalutao je u politiku. Jer, poverenje i popularnost sa sobom uvek nose i veliku odgovornost!

Ako to ne može da prevazidje bolje je da se na vreme povuče. Za svoje i naše dobro!


   

Нема коментара:

Постави коментар