недеља, 6. јул 2014.

KO I KAKO ODLUCUJE U IME GRADJANA SRBIJE

Ovih dana imali smo još jednom priliku da vidimo kako Vlada Srbije kreira politiku i koliko poštuje  graadjane koji su joj ukazali poverenje na izborima. Iz mnoštva primera koji ilustruju autokratsko ponašanje premijera licno i kabineta AV tri najnovija su sasvim dovoljni da narod shvati da je napravio pogresan izbor.

Zakon o radu, bar za sada, nece ici na šrioku javnu raspravu. Dakle, oni koji će po njemu živeti i raditi neće moći da učestvuju u njegovom kreiranju. Imaju pravo samo da trpe i ćute. To im je hvala za ogromno nesebično prostiranje pred najezdom lakih i lažnih obećanja. Do narednih izbora, koji će biti raspisani tek kada vodja poželi da ponovo potvrdi svoju popularnost, što od gladi, nemaštine, nemogućnosti lečenja, što od depresije i psihoze, nacija koja već ima opasnu tendenciju ubrzanog smanjenja, može da bude prepolovljena. Brojaće taman onoliko koliko je AV dobio glasova na minulim izborima.

Drugi primer samovolje i robovlasničkog ponašanja su medjunarodni ugovori koje Aleksandar Vučić tajno sklapa sa svojim novim prijateljima. Kao i njegovi prijatelji, bogati šeici, tako i on odlučuje sam kao da je Srbiju nasledio od svojih predaka ili dobio u miraz.

Ono što je Vlada Srbije obećavala a nije ispunila, uradio je Zoran Živković, lider Nove stranke, bivši demokrata, bivši premijer i aktuelni narodni poslanik. Objavio je u vikend izdanju Danasa deo "JAVNE VERZIJE!" ugovora  (koju vlada,kako pise Danas, i dalje drži u tajnosti) o finansiranju Air Serbia do 2017. - subvencionisanju nove kompanije. Po tom (tajnom) dokumentu u kome nisu navedeni iznosi novca koje ćemo plaćati, ali jesu zastrašujući procenti(!), već prezadužena Srbija ima da plaća i plaća. Jasno je, dakle, da će sav taj novac uzeti od nas gradjana, umanjenjem ili ukidanjem subvencija, porodiljskih naknada, socijalnih davanja, plata,penzija....

Istovremeno, najavljena su, a neka već i ostvarena, brojna poskupljenja. Kratko i jasno:
PRIMAĆEMO MANJE, ILI MOŽDA NIŠTA, A PLAĆAĆEMO VIŠE! U TURSKO VREME TO SE ZVALO HARAČ!

JEDINO NAM NISU REKLI ODAKLE DA OBEZBEDIMO NOVAC ZA PREŽIVLJAVANJE!

A ko ne bude mogao da plati, uterivači državnih dugova će mu svu imovinu staviti na doboš.

Beograd na vodi je takodje jedan od primera kako vlast vodi ovu državu. Uz blizu dva miliona praznih kvadrata poslovnog prostora u Beogradu, za tržište će biti izgradjeno još toliko. Ko će biti kupci, zakupci...korisnici tog prostora?  Ko će doći da razvija biznis u ovako ojadjenoj i uništenoj zemlji, gde neće moći da proda NIŠTA? Da li je iko od (ne)odgovornih stavio prst na čelo, pre nego što je na papir stavio svoj potpis?

Vučić je više puta obećavao da će, ako njegova politika ne uspe, javno priznati grešku i otići. A šta mi da radimo sa njegovim greškama,posle njega? Da plaćamo!? Ni za dva veka nećemo moći da nadoknadimo štetu koja će ostati! A izvinjenje i priznanje greške možemo samo da okačimo o rep jednom od Koštuničinih mačora. Ako i oni prežive krizu.

 Država će uzeti svoje! A ko ostane poslednji neka ugasi svetlo. Ionako je oko nas svuda mrak.





Нема коментара:

Постави коментар