среда, 17. септембар 2014.

NAJAVA

Ima skoro nedelja dana otkako RTS po citav dan najavljuje imtervju premijera Srbije Aleksandra Vučića. Intervju se smatra istorijskim, jer AV treba da objasni reforme, pre svega rebalans budžeta,koji se bazira na smanjenju plata i penzija.

O merama koje će premijer sutra saopštiti već se dugo govori, javnost se priprema za sudnji dan, licitira se procentima.... Sa strepnjom se armija od milion i 700 hiljada penzionera, koji izdržavaju još dva puta toliko članova porodice bez posla, preračunava. Mnogi bi sada da revidiraju svoju podršku Vučiću koju su već dva puta potvrdili na izborima.

Ali, o svemu tome će se pričati tek kada AV objavi svoje namere i odluke.

Meni se smučilo ono što radi RTS. Spot kojim se Vučićev nastup najavljuje počinje i završava se velikim premijerom, pored njega "mala" Angela Merkel, srećna što je u društvu tako važne persone. Slika se ponavlja i sa Putinom koji u Vučića gleda kao u boga. Autor je očigledno želeo da istakne svu važnost i veličinu prvog ministra Srbije. To, valjda, treba da izbezumljeni narod ohrabri, da mu vrati veru u snagu velikog vodje. Jer mere vlade mogu ozbiljno da ugroze njegovu popularnost. Mnogo, čak i od RTS-a!

Najavni spot je napravljen u najboljem marketinškom maniru za predizbornu kampanju. Ovog puta, mora se priznati, izostalo je pljuvanje po opoziciji i optužbe da je upravo ona upropastila Srbiju.



Нема коментара:

Постави коментар