понедељак, 18. јануар 2016.

ZORAN STANOJEVIĆ, NOVINAR KOJI UME DA PITA!

U emisiji "Tako stoje stvari", u ponedeljak 18.januara, Zoran Stanojević je razgovarao sa prof.dr.Vlatkom Vedralom, našim čovekom sa Oxforda. Nisam pre ove emisije čula za tog našeg stručnjaka, ali sam, slušajući njihov razgovor, zaključila da je reč o svetski priznatom naučniku.

Pričao je profesor o svojim naučnim radovima iz oblasti kvantne fizike, koja uglavnom ne bi bila razumljiva prosečnom gledaocu države u kojoj je preko trista hiljada nepismenih gradjana. Prošlo bi to njegovo gostovanje kao i mnoga druga.

Ipak, ovog puta nije bilo tako. Ili, tako stvari NE STOJE uvek. Stanojević je svojim pitanjima uspeo da privuče pažnju; da zainteresuje javnost. Elokventnom gostu postavljao je pitanja koja su mene lično dovela u dilemu kada su u pitanju Vedralovi naučni dokazi. Ali su svakako javnosti približila temu.

TAKO STOJE STVARI kada novinar ume da pita!

Ali, dr Vedral je ovde samo povod i ne pada mi na pamet da, kao laik,  procenjujem vrednost njegovog doprinosa svetskoj nauci.

Eh, kada bi i oni novinari i "novinari" koji prate Vučića, Vulina, plagijatora Stefanovića, Jorgovanku,Selakovića, Zoranu...  i njihove koalicione satelite - umeli, a posebno SMELI da pitaju KAKO STOJE STVARI u Srbiji, možda bismo i bez Vedralove vremenske mašine mogli da saznamo gde smo i šta nas očekuje u bliskoj budućnosti. O onoj daljoj ne smem ni da sanjam!

Kad bi novinari radili svoj posao, a ne jeli ćevape iz premijerove (prljave) ruke, ne bi Vučić  tako suvereno vladao našim životima i svaki čas organizovao izbornu šaradu da nam potvrdi da je CAR SRBIJE! Posebno je zabrinjavajuće kakvu poruku novinarima su poslali glavni urednici medija koji su prisustvovali Vučićevoj roštiljijadi u Botićevoj.

A to što Vučić svakodnevno izjavljuje da ga izborni rezultati ne interesuju - LAŽEEEEEEE! Pre nego što je objavio svoju odluku da raspiše izbore, čitav tim kalkulatora i marketinških savetnika danima je procenjivao  KAKO STOJE STVARI sa njegovim rejtingom i izgledima da svoju dominaciju potvrdi.
Posebno je licemerna parola da on sve to radi "za dobro Srbije", sve NA RAČUN  i NA ŠTETU naroda Srbije.

Kako stoje stvari sa svešću masa (naroda) i snagom opozicije, videćemo. Ostaje da i mi verujemo u čuda. Možda će dr Vedral dotle usavršiti svoju vremensku mašinu.

TAKO STOJE STVARI!

BRAVO, KOLEGA STANOJEVIĆU!

Нема коментара:

Постави коментар