среда, 25. мај 2016.

VUČIĆ: "SRBIJI TREBA BORBENA VLADA" - KOME JE UPUCENA OVA PORUKA?

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije, mandatar Aleksandr Vučić rekao je da SRBIJI TREBA BORBENA VLADA. Dobro zvuči!

Kome je upućena ova poruka? Opoziciji? Gradjanima? ....

Ključno pitanje je KO sastavlja vladu?

Aleksandar Vučić je, od 2012. godine, kada je njegova stranka pobedila na parlamentarnim, a zatim i na predsedničkim izborima, sve vreme imao odlučujući uticaj na kadrovanje na svim nivoima vlasti. Prirodno, jer je Srpska napredna stranka, čiji je predsednik, osvojila najviše mandata u Skupštini Srbije. Vučić je imao glavnu reč i u izboru Ivice Dačića za funkciju premijera, čiji je on bio prvi potpredsednik, popularni PPV. Od 2014. kao premijer, AV takodje jedini odlučuje o tome ko će biti član njegovog kabineta; ko će voditi koji resor... I više od toga. Kratkoročni ministar u Vučićevoj vladi Saša Radulović, i brojni mandatarovi saradnici, javno su svedočili da se o svemu pita i o svemu odlučuje ISKLJUČIVO Vučić. Nije taj apsolutizam krio ni sam mandatar (bivši i budući premijer).

"Ne dam Gašića!". "Ne dam Lončara!". "Kosmajac je najveći diler droge na Balkanu"....(a zatim je taj "najveći diler"optužen samo za utaju poreza!); "Nisam ništa gluplje pročitao" izjavljivao je AV za analizu i tvrdnje naučnika da je doktorat Nebojše Stefanovića plagijat. Nazivao je Miškovića kriminalcem, lidere opozicije lopovima, pretio, njavljivao čistke, energičnu borbu protiv korupcije .... Odmah je izjavio da niko nije rušio Savamalu! I da je trebalo da se ruši,ali po danu a ne noću. (a posle samo sedam dana izrazio "zabrinutost" što je neko neovlašćeno uzeo pravdu u svoje ruke baš kroz rušenje Savamale!).

Vučić nije čitao izveštaj zaštitnika gradjana u vezi sa slučajem Savamala i odbijanjem policije i komunalne policije da gradjane i  Beograd zaštite od nasilja, vandalizma...   ali, kaže, da je dao uputstva kako da se postupa u tom predmetu!

Sve sa pozicije prvog ministra, kancelara Srbije....

Kome i zašto Vučić onda šalje poruku da SRBIJI TREBA BORBENA VLADA?

Da li je OPOZICIJA odgovorna što Aleksandar Vučić nije izabrao BORBENU VLADU?  Što je izabrao za ministra kulture Bratislava Petkovića, poslastičara koji je državi u trenutku imenovanja za ministra, dugovao preko osam miliona dinara poreza; što je za ministra finansija postavio Lazara Krstića,koji je odovoran za "rupu" u budžetu od tri milijarde dolara, i  nije uspeo čak ni da shvati šta je resor finansija; nepristojnog Bratislava Gašića, birao za ministra vojnog, a ćutača Ivana Tasovca za ministra kulture... što je dozvolio da ostane nerazjašnjena sumnja u falsifikovanu diplomu Tomislava Nikolića... konačno, što je izabrao i Sašu Radulovića, koga sada preko svojih medija žestoko osporava.

Brojne su "zasluge" Aleksandra Vučića za promašene kadrove u njegovom kabinetu. A ništa manje nisu ni one koje su uništile srpsko novinarstvo, od Utiska nedelje, do Radio televizije Vojvodine...

I za formiranje novog kabineta isključivo je ovlašćen, ali i odglovoran samo ON!

Parolu da "Srbiji treba borbena vlada" shvatam jedino kao još jedno bacanje prašine u oči naroda koji ga je ponovo podržao na izborima. Da se bavimo "kadrovanjem" vlade, dok prodju vozovi sa propalim preduzećima čije finansiranje od strane države (čitaj: naroda!) treba da prestane krajem maja.  I što će, izmedju ostalog, priznati nezavisnost Kosova, uprkos galami da je ono i dalje deo Srbije... i jos mnogo toga...

NA SCENI JE PONOVO TEŠKA POLITIČKA MANIPULACIJA I POKUŠAJ DA SE NAROD JOŠ JEDNOM PREVARI! A za to vreme poskupljuje šećer, ulje, struja....

Ili je možda predsednik Srbije greškom dao mandat pogrešnom čoveku, NESPOSOBNOM da sastavi dobru vladu?

Kako je vodio Srbiju prethodne četiri godine videli smo. Rezultati su: duplirano zaduživanje, propala privreda (od onog kamenja koje je postavljao kao temeljce nema vajde, jer iz njih ništa ne raste), lex sspecialis po kome se deo Beograda poklanja Vučićevim ličnim prijateljima, koje je čak gostio u privatnoj roditeljskoj kući i Jajincima, a on lično bio njihov gost u privatnim dvorcima u Emiratima;  tragedija helikoptera u kome je stradalo sedmoro ljudi, za koju još niko nije ni optužen ni osudjen; hapšenja pa oslobadjanja u nedostatku dokaza, za koja ćemo mi plaćati obeštećenje; urušavnje kulture, prosvete, zdravstva... nejasno bogaćenje vladajućih porodica.... Ima toga još mnogo i sve je poznato ojadjenom narodu, kome je čak i ličnu imovinu - plate i penzije, smanjio do nerazumnog nivoa....

Ipak, nije samo Aleksandar Vučić kriv što ga narod podržava, osim ako izuzmemo to što je sve vreme BEZOČNO LAGAO I OBEĆAVAO! Nešto odgovornosti za svoju sudbinu mora da preuzme i narod, koliko god nerazuman, neobrazovan ili naivan. Bar onda kada se suoči sa posledicama pogrešnog izbora i izigranog poverenja.

Ali, sam Vučić bi morao da najzad shvati ono što nije znao da ne zna, pre nego što je svoje "ssposobnosti" oprobao u vivo eksperimentu na gradjanima.

I da najzad učini nešto POŠTENO! Da vrati mandat! Što pre, to bolje! I za njega i za nas!

U mom selu se za takve pojave kaže: MNOGO JE MAČKU GOVEDJA GLAVA!!!


Нема коментара:

Постави коментар