понедељак, 2. јануар 2017.

PRESUDJENO! SANDRA PETRUŠIĆ I NIN OSUDJENI PO TUŽBI MINISTRA POLICIJE




Kao što se očekivalo, poslednjeg dana minule godine, sudija Višeg suda u Beogradu Slobodan Keranovic je doneo presudu po tužbi Nebojše Stefanovića protiv Sandre Petrušić i redakcije NIN-a.

  O S U Đ E N I    S U!  


Ministrova čast OBEŠTEĆENA je sa 300.000 dinara!

Presuda je tempirana tacno na trenutak kada počinju praznici i veliki broj medija i gradjana ne radi, kako se javnost ne bi uznemiravala.

A pisani primerak će biti dostavljen osudjenima tek kad se završe sva slavlja.


1 коментар:

  1. Pisani primerak još uvek nisam dobila pa je malo glupo što komentarišem pre toga, ali si me povukla svojim pitanjem na tviteru: "Kako se odjutros oseća sudija Keranović"? Volela bih da sam sačuvala tvoju veru, nakon svega što smo prošle, da oko nas postoje igrači sa savešću i da je Keranović tek slučajno izabran sudija koji se našao u paklenoj dilemi: da li da rizikujem posao i sigurnost i presudim protiv omiljenog Vučićevog ministra ili da donesem sramnu presudu koja će pasti u Strazburu zajedno sa mojim autoritetom i kredibilitetom. Na žalost, nije. Ni koeficijentiom i znanjem tako ograničen režim kao što je naš ipak nije toliko glup da izbor sudije prepusti slučaju. To mi je bilo jasno još tokom suđenja kada je Stefanović izjavio da se zbog teksta osećao loše (za to nije imao ni lekarsku potvrdu ni svedoke) a kada je sudija upotrebio svo svoje umeće da iz njega "iscedi" koliko se stvarno loše osećao. Pa šta vam je rekla žena, pa kako su vas gledale komšije, pa da li ste videli preteće poglede na ulici, pa da li vam je mačka bila depresivna tih dana, da li su se i biljke sušile od nelagodnosti...Keranović, svestan da se Stefanović loše previja od duševnih bolova, a sa saznanjem da sve to ide u zapisnik, cedio je iz njega "duševne patnje" dok svi nismo postali duševni bolesnici. Odigrao je svoju ulogu baš kako treba i doneo presudu baš kakva se od njega očekivala. Nema veze što Stefanović nije tražio demanti (ako nije za toliko se umanjuje iznos), nema veze ni što je odbijao da da izjavu ili intervju za NIN i izloži svoju stranu, a ponajmanje ima veze što ne može da dokaže da je u slučaju Savamala nevin, Keranović je zaključio da je NIN kriv za sve pare koje je Stefanović tražio.
    Nema tu savesti i nećemo je iscediti čak ni da primenimo Keranovićev vid ispitivanja.

    ОдговориИзбриши