четвртак, 29. јун 2017.

ZAŠTO ALEKSANDAR VUČIĆ MRZI GRADJANE SRBIJE?




Aleksandar Vučić ubedljivo pokazuje svoje pravo lice diktatora. Sećamo se brojnih primera, ali ovaj najnoviji - njegov odgovor gradjanima koji ne podržavaju ideju za podizanje velikog jarbola u Beogradu, po ceni od 220 miliona dinara, prevazišao je svaku meru.

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da kritike uglavnom upućuju oni koji ništa ne rade, da se naslušao prilično gluposti, a da sve što su takvi uputili na račun fontane na Slaviji predstavlja paradigmu gluposti i laži upravo tih koji ništa ne rade. Odgovarajući  na pitanja novinara i komentare poverenika Rodoljuba Šabića, Vučić je u vezi s idejom jarbola i zastave koji bi bili simboli Beograda, rekao da na samo pominjanje zastave Srbije slede kritke i upitao da li to neko ima nešto protiv srpske zastave." .... "Nekome smeta srpska zastva" - komentarisao je dalje Aleksandar Vučić a prenela "Politika" 28. juna pod naslovom "Vučić: Izgleda da nekome smeta srpska zastava".

Nije dobro stanje u državi kada predsednik svih gradjana, podmeće gradjanima, reaguje piljarski, svadjalački zato što u Srbiji ima i gradjana koji ne misle kao on, ne slažu se sa njegovom politikom ili ne odobravaju rasipništvo državnog novca, stečenog upravo smanjenjem plata i penzija već ionako osiromašenih gradjana. Svako ko misli drugačije i kaže svoje mišljenje koje predsedniku nije po volji - proglašava se mrziteljem, neprijateljem i PROTIVNIKOM, ovog puta srpske zastave.

Ponižavajući dalje svoje gradjane, predsednik Srbije je takodje upitao: "Da li oni koji i ne znaju ko je DimitrijeTucoović, sad žale što u toj fontani ne mogu da peru noge..." Ako bismo koristili ton i rečnik kojim se služi Aleksandar Vučić kada se obraća gradjanima - neistomišljenicima, onda bismo ovo mogli da nazovemo vrhunskim bezobrazlukom, lošim vaspitanjem, pa čak i GOVOROM MRŽNJE! Šta posle ovoga možemo da očekujemo od njegovih podanika: Maje Gojković, Veroljuba Arsića, Vladimira Orlića, Martinovića, Djukanovića, Rističevića, Atlagića...? A šta od izvršilaca sile Stefanovića, Gašića, Vulina? Strava je i pomisliti šta će da nam rade one navijačke horde koje dave i progone novinare! I šta će da nam rade fantomske rušilačke horde, koje posle Savamale mogu da krenu i u naše kuće i stanove? Nije onda čudno što sama Skupština izgeda kao kvantaška pijaca.

U istom tekstu, predsednik Srbije (!) komentarisao je reagovanja gradjana na njegov prijem povodom preuzimanja predsednčke funkcije 23.juna, zamerivši političkim protivnicima što mu nisu čestitali pobedu. Takodje i rekao da "država ni dinar nije platila ni za hranu, ni za piće, čak i to što su neki ljudi donirali dali su posle deci u Zvečanskoj" 

I upravo ovaj poslednji citat je najproblematičniji.
Da li šef države SME da prima donacije u hrani i piću za svoju privatnu žurku od privatnih lica? Ko su ti donatori? Šta oni, zauzvrat, dobijaju od predsednika Srbije?  Znamo da NEMA BESPLATNOG RUČKA i da predsednikovi donatori sigurno očekuju zbog toga neke privilegije. To je svuda, a pogotovo u Srbiji, sasvim očekivano.

Da li Agencija za borbu protiv korupcije ima uvid u to ko su donatori Aleksandra Vučića, u kojim vrednostima i pod kojim uslovima? Šta je tim povodom predsednik u obavezi da im se revanšira i na čiji račun? Oslobadjanje od poreza, privilegije na tržištu, pri kreditiranju ili subvencioniranju....? Ili nešto treće? Svakako trgovinu uticajem!

Ironična je izjava da su OSTACI hrane dati deci u Zvečanskoj! OSTACI! Ovde nije potreban nikakav komentar!

A gradonačelnik Beograda Siniša Mali otišao je još dalje. Danas je novinarima izjavio da će, osim glavnog jarbola visokog 120 metara, biti postavljeno još 30 manjih. Alal vera!  

Kanalizacija, deponija, bolesni, Tiršova i druge bolnice, škole... gladni gradjani....moraće malo da sačekaju.

Poslanik Veroljub Arsić upravo reče u Skupštini:„Ko je bez časti, ne može da vodi Srbiju!“ Ne verujem da je mislio na svog partijskog šefa.
 

Нема коментара:

Постави коментар