субота, 26. мај 2018.

MANIPULACIJE PENZIONIM ZAKONOM - NASTAVAK PLJAČKE!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, (kome nije u opisu posla) i premijerka Ana Brnabić, (kojoj jeste), su najavili da će Zakon o umanjenju penzija biti ukinut! Istina, Vučić je rekao da se NADA, dok Ana Brnabić nije pokazala takvu nadu.

I to tek krajem ove, ili početkom naredne godine!

Ne znam kako ste vi razumeli ovu vest, ali ja imam nekoliko nedoumica.

- Nada se, ne znači i da će sigurno biti!
- Sporni, pljačkaški zakon, cak i ako se ukine, čemu ostaje da se i mi nadamo, samo će nas osloboditi dosadašnje pljačke - "privremenog" umanjena.  "Tata" i "mama" nacije nisu obećali da će vratiti ono što je četiri godine otimano!

- Sporni zakon je važio do kraja 2017. godine. Znači, ako se i ostvari obećanje o ukidanju, čitava 2018. godina je izvan zakona! Otimano, NEZAKONITO, KAUBOJSKI!
...
Ima još mnogo nejasnoća, a najproblematičnije je kako poverovati predsedniku i premijerki koji su do sada mnogo puta davali lažna obećanja. Koja mi pamtimo i osećamo njihove teške posledice. Podsetiću samo na neka Vučićeva:

- U predibornoj kampanji je mnogo puta ponovio da penzionerima ne sme da fali ni dlaka s glave i da se penzije neće dirati; a odmah potom izronio je sporni zakon!
- Neće se kandidovati za predsednika, pa istog trenutka krenuo u predsedničku kampanju,
- Neće pregovarati sa kosovskim liderima, a istovremeno prihvatio briselske sporazume,
- Iskoreniće korupciju! A korupcija nikad veća.
- Smeniće kompletne idiote sa vrha gradske vlasti, a oni, i pored kriminalnih i rasipničkih aktivnosti, ostadodše i preko četvorogodišnjeg mandata....
- Smanjenje nezaposlenosti se "dogodilo" samo u Vučićevoj priči. Prepolovljena masa onih koji ne rade, nigde se ne vidi u praksi. A ni u fondovima koji bi po osnovu rada tolikog broja novih ljudi, morali da se značajno uvećaju.

Aleksandar Vučić već sedam godina bezobzirno laže narod. Vredja i omalovažava mase koje mu daju podršku na izborima. I, očigledno, nema nameru da nešto menja. Dobro mu ide!

Ima još! Spisak bi bio veoma dug.

Što se tiče premijerke, ona do skoro ni sa čim nije imala problem. Nije se uzbudjivala ni za jedan skandal u vladi i oko nje, tolerisala je sve, verovatno po nalogu šefa SNS Vučića. Svaku svoju izjavu je "zaboravljala"  kroz nedelju - dve...

Članovi njene vlade,  nastupaju kao razuzdana navijačka skupina. Dok nas Vulin, uz Vučićev blagoslov, zavadja sa svima, Nenad Popović "gadja" i samu premijerku. Za taj napad je, vidno nezadovoljna, obećavala da će razgovarati sa ministrom. I ništa!
Kao nužnu i hitnu obećala je rekonstrukciju vlade, (za koju ću se ovog puta složiti s njom da je neophodna). I, nedelju dana kasnije, odustala.

Mojoj porodici država, po osnovu ZLOG zakona, duguje oko 7.000 evra. Do sada!

Pa, pošto država, oličena u Vučiću i Brnabićki, a uz pojačanje novog ministra finansija Siniše Malog (teško nama! izgleda da ćemo tugovati za Dušanom Vujovićem!), NEMA NAMERU DA NAM VRATI NAŠU OTETU IMOVINU,

P R E D L A Ž E M

da sav taj naš novac, kojim je, imedju ostalog, subvencionisala dovlačenje stranih investitora u Srbiju, pretvori u AKCIJE, kojima bismo mi postali akcionari i po tom osnovu delili profit tih uspešnih kompanija kojima se predsednik svakodnevno hvali.

Ako  su, kako kaže, upešni, zašto da i mi nemamo od toga korist? Finansirali smo njihov uspeh!

I nemojte se nadati spasu iz Strazbura! Čak i kada bismo, mislim oni koji prežive, za nekoliko godina dobili sporove, niko ne može da tvrdi da će te presude biti sprovedene! Jer, sankcija za to nema!




1 коментар:

  1. Bravo! Profesionalna novinarska analiza. Za razliku od "filozofa" sa TW, koji se deklarišu da su na našoj strani, Vi ne očekujete "vraćanje penzija" i "povećanje penzija". Predlog Vam je dobar i to bi bilo najviše što možemo dobiti...Da, naivno je očekivati bilo šta od Strazbura.

    ОдговориИзбриши