понедељак, 19. новембар 2018.

OTVORENO PISMO ALEKSANDRU VUČIĆU,POVODOM ZAHVALNICE ZA OTIMANJE PENZIJE

Gradjanine Vučiću,

Vaše privatno pismo - "zahvalnicu" što ste mi otimali deo penzije pune četiri godine, razumem kao vrhunsku drskost i cinizam! Pismo je stiglo na moju kućnu adresu, koju ja ni Vama, ni SNS-u nikada nisam dala, niti dozvolila da mi se obraćate. Takodje, niste mi u Vašem pismu dali svoju adresu, na koju bih mogla da Vam odgovorim. Zato sam prinudjena da Vam odgovor pošaljem javno.

Zašto mi zahvaljujete kada me niste pitali da li želim da se žrtvujem za Vas i Vaše lične ciljeve, niti sam Vam, ili bilo kome drugome, dala saglasnost za to!?

Kada ste počeli sa otimanjem penzija, koje su naša zarada - uštedjevina za stare dane, Vi i Vaša stranka ste već bili na vlasti više od dve godine. (Ne računam vreme devedesetih, kada ste po izboru Miloševića, vršili funkciju egzekutora za medije). Znači, više od dve godine ste trošili ono što ste preuzeli od prethodne, takodje neuspešne vlasti, koja je, mora se priznati, imala dodatne teškoće jer joj se u mandatu dogodila svetska ekonomska kriza. A morala je i da vraća dugove iz 90-tih,koje je napravila vlast čiji ste Vi takodje bili deo.

U pismu naglašavate: "....znam i kolika je bila vaša lična žrtva, svakog od članova vaše porodice, ali želim još jednom da vam kažem da to što ste prihvatili i podržali teška odricanja, taj jedini način koji je bio pred nama, bukvalno nam je omogućio da sačuvamo i obezbedimo i vašu i budućnost naše dece." Pa, dalje: "Vi ste, za razliku od mnogih političkih činilaca, pokazali mudrost, pamet i odlučnost da pomognete svojoj Srbiji".

Da li ste svesni ovih svojih reči? Ili Vam je pisao neki od saradnika od poverenja, pa niste čitali, ni razmišljali šta ovo stvarno znači?

Jeftino zvuči ovaj prisvojni pridev SVOJOJ i NAŠOJ SRBIJI!!! Time možete da zasenite nepismene nerećnike koji su vam poverovali. Svoja ili naša Srbija? A ima li to još neka, druga, nečija, tudja Srbija?

Pominjete lagodna rešenja, prazne priče i olaka obećanja! Pa, Vi ste, Vučiću, upravo taj koji nam priča prazne priče i daje olaka obećanja! Pogledajte malo unazad, setite se šta ste sve obećavali i pričali! Posebno da penzije nećete smanjivati! Da li bar pred sobom pocrvenite!?

Završavate pismo ciničnom rečenicom: "To je najmanje što vam ova zemlja i ja dugujemo, za sve što ste za nju, tako nesebično, požrtvovano i bez ikakve rezerve učinili".

E, pa, Aleksandre Vučiću, moram da vam kažem da, što se mene tiče, OVA ZEMLJA i VI niste isto, iako vidim da ste poverovali da ste Vi  Srbija! To NIKADA NEĆU MOĆI DA PRIHVATIM!

SRBIJA JE VEČNA A VI STE PROLAZNI - KAO I SVI POLITIČARI PRE VAS. I nemojte pokušavti da se nametnete kao svemoćni vlasnik naših života i Srbije!

Ako ste ovu "zahvalnicu" poslali kao gradjanin Vučić, kako je i potpisujete,okanite se pominjanja Srbije i NAŠIH žrtvovanja za nju! Srbija je moja koliko i Vaša.

Šta ste Vi žrtvovali za, kako kažete, NAŠU SRBIJU? Živeli ste lagodno, bez odricanja, zajedno sa svojim bahatim saradnicima. A mi smo tu Vašu bahatost plaćali - što vi sada nazivate našim vrhunskim patriotiznom i odricanjem za "našu Srbiju"!

U isto vreme, dok ste nam otimali penzije, bezočno ste arčili državnu imovinu. Poklonili ste najlepši  deo Beograda vašim arapskim prijateljima. Napravili ste niz štetnih ugovora kojima ste se u ime Srbije odrekli imovine koju smo mi, tokom decenija rada, stvarali.(JAT, čijeg naslednika ER Srbiju i danas finansirate iz našeg budžeta, Karadjordjevo, deo vojvodjanskih oranica..).

Bogatili ste se kroz česte nepotrebne izbore samo da biste potvrdili  svoju moć. A mi smo sve to plaćali!

Vaši saradnici, koji ni Srbiji ni Vama ne služe na čast, prepoznatljivi su po nizu skandala. Jedan od saradnika ministra (tada za rad) Aleksandra Vulina, koristio je službeni automobil za porodične "poslove" svog brata, koji je uhapšen i u službenom vozilu nadjena droga. (Jablanović). A sam VULIN je prekršio niz zakonskih i moralnih normi pri pribavljanju novca za kupovinu stana. Brat VAŠE premijerke Ane Brnabić, uprkos sukobu interesa, obavljao je, a verovatno i danas obavlja poslove za potrebe Vlade Srbije na čijem čelu je njegova sestra.
Vaš najodaniji saradnik Siniša Mali, koji je u vreme DOS bio uzdanica za sumnjive privatizacije, omogućio je svom ocu da prisvoji nekoliko hektara zemlje, što je potvrdio sud u Pančevu i naložio vraćanje. Isti taj saradnik  rukovodio je divljačkim rušenjem Savamale. Iako ste obećavali da ćete taj slučaj rasvetliti, ocenjujući da su to uradili kompletni idioti iz vrha gradske vlasti, na čijem čelu je upravo bio Siniša Mali, to ste prećutali ili zaboravili. A Sinišu Malog unapredili u ministra finansija. To vam je,gradjanine Vučiću, kao da ste postavili kozu da čuva kupus.

Jedini postupak u slučaju Savamale je protiv NIN-a i novinarke Sandre Petrušić, jer u ovoj jadnoj NAŠOJ SRBIJI nije kriv kriminalac, lopov, ubica,... nego onaj ko ih uhvati u nedelu.

Otac ministra unutrašnjih poslova dobio je od svog sina dozvolu za izvoz oružja, a Vi o tome ćutite!

Na vrhu Kopaonika i dalje stoji nelegalno izgradjen objekat, za koji je dat nalog za rušenje, ali niko ne sme da ga sruši!

Vaš ministar spoljnih poslova umešan je u više afera (Kofer, Miša Banana....), a Vi se ni o tome,takodje,ne oglašavate. Držite ga na toj funkciji da, bez znanja engleskog, ili bilo kog stranog jezika, bruka NAŠU SRBIJU i vodi jedan od najvažnijih resora za ugled i rejting države.

Skoro svi ministri u Vašoj vladi (Vašoj, jer Vi i dalje obavljate funkciju premijera) su kompromitovani. (Ljajić, Udovičić, Popović, Mihajlović....) i niko ne vidi potrebu da gradjanima objasni, ili se IZVINI!

Gradjanine Vučiću, zahtevam da me više nikad ne uznemiravate Vašim pismima koje nedozvoljeno šaljete na moju privatnu adresu. I da ne zloutrebljavate moje lične podatke iz PIO fonda!

Ponavljam još jednom:
- nisam dala saglasnost za pljačku moje penzije!
- nisam se žrtvovala za Vas i Vaše političke ciljeve!

A što se tiče ljubavi prema Srbiji, koju ste politika Vaše stranke i Vi lično, zagadili, nepristojno je i razmišljati o merenju i uporedjivanju.

Moj muž i ja imamo blizu 100 godina rada u Srbiji. I za Srbiju! Naš je doprinos neuporedivo veći od Vašeg.

Tri moja pretka su zauvek ostali na Solunskom frontu, a moj otac se poslednji vratio iz oslobodilačkog Drugog svetskog rata!

NIKADA NAM NIJE PALO NA PAMET DA TE NJIHOVE ZASLUGE PRETVORIMO U PRIVILEGIJE.

Gradjanine Vučiću, sram Vas bilo!

12 коментара:

 1. Само бих мало преправио ово писмо. Нисмо штедели за пензију. МОРАЛИ СМО ДА ДАЈЕМО, без обзира да ли желимо или не, као и колико треба да дајемо. ПЕНЗИЈА НИЈЕ УГОВОРНА ШТЕДЊА. Уплатом доприноса за пензионо осигурање, куповали смо МИРНУ И СИГУРНУ СТАРОСТ И ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА. Сада, када смо одрадили радни век, навршили потребан број година живота ДАЈТЕ НАМ ОНО ШТО СМО КУПИЛИ! Дајте, нам живот достојан човека, да не морамо да тражимо друге послове да би преживели, јер пензија није милостиња, већ право које је стечено. У ТОМ ПРАВУ СМО СВИ ЈЕДНАКИ и то нема везе са висином уплаћених доприноса. Најмања пензија, мора гарантовати нормалан живот, а не покриће за Инфостан и друге јавне дерикоже.

  ОдговориИзбриши
 2. Аутор је уклонио коментар.

  ОдговориИзбриши
 3. Samo se pridruzujem svakoj Vasoj reci. Hvala vam.

  ОдговориИзбриши
 4. Svaka čast, ali g.(pitanje da li je gospodin?)Vućiću se je.. za sve to!

  ОдговориИзбриши
 5. Samo bih da dodam, da je jedini doprinos za omladinu, da brže shvate da ovde života nema i da što pre odlaze u beli svet!

  ОдговориИзбриши
 6. Bravo. GOTOVO DA NEMA ŠTA DA SE DODA. Ipak bih dodadala. Ne bi trebalo dozvoliti da se građanin Vučić izvuče jeftino iz bezobrazluka koji nam je još jednom priredio. On bi morao biti kažnjen.Verujem da bi se neprijatno iznenadio kada bi kazna stigla od penzionera. Zato, hjde da razmislimo i to uradimo. Hajde da ga kaznimo!!!!!!!!!!!!

  ОдговориИзбриши
 7. Svaka cast gospodji da je vise ovakvih penzionera ovaj nebi ni bio na vlasti

  ОдговориИзбриши
 8. Sa oduševljenjem sam pročitao pismo i svak reč je i moja. Imam dodati:
  -nepostije Ustav i zakon,
  -našim novcem plaća dogovoreni politički mir sa Nkolicem (milion eura mesecno)
  -nije ništa u javnim poduzećima jer su to njegovi glasači,
  -stalno izmišlja i proizvodi afere kojima nas plaši a on jadan brine i kobejagi rješava ih,
  -govori polu istine i potpune lazi,
  -svi su mu saradnici najgora vrsta ljudi poltroni i ilizice,
  -nema ni dana radnog staža po osnovu zapošljavanja, već političke igtarije,
  -izborni sistem su podesili i snalazili da glasači ne biraju nikog,
  -za uspeh nije važna stucnost i ljudske vrline nego stranačka pripadnost i odanost gradjanina
  Vučiću,...
  E sram te bili gradjanine Guciću i sram nas bilo svih punolernih....

  ОдговориИзбриши
 9. Браво Сено за ово речито и срчано писмо. И ја сам био Милошевићев непријатељ у РТС-у. После бомбардовања зграде РТС-а напустио сам Београд и дошао у мој завичај,Баљевац на Ибру. Поздрав, Миле Јаснић Черењски.

  ОдговориИзбриши
 10. Svaka Vam čast ulivate nam nadu da u ovoj zemlji nije sve propalo!!

  ОдговориИзбриши