среда, 25. септембар 2019.

ZAŠTO JE BOJKOT NEOPHODAN - I JEDINI IZBOR


Ako nekome možda izgleda da Srpska napredna stranka, predlozima koje je u ime vladajuće koalicije i predsednika SNS i Srbije Aleksandra Vučića prezentovao Nebojša Stefanović, ima nameru da relaksira političku napetost u Srbiji, taj ili ne shvata, ili ne želi da veruje, da do približavanja stavova neće doći.

Serija okruglih stolova i dobre namere Milana Antonijevića, direktora Fondacije za otvoreno drustvo i dekana Fakulteta politickih nauka, radi uspostavljanja dijaloga i omeksavanja tvrdih stavova suprotstavljenih politickih strana nisu dali rezultate. Naprotiv!
Kampanja predstavnika vlasti, jača je neko ikad! Prepoznatljivo je ogromno llicemerje i pokušaj da se u javnosti opet stvori pogrešan utisak. Samo nekoliko aktuelnih primera, lako će to potvrditi.

Da je SNS zaista voljna da do približavanja i izbornog reda dodje, kao prvo, na te razgovore na FPN poslala bi umerene, pristojne ljude (valjda takvih još ima medju naprednjacima), a ne najagresivnije jastrebove (Stefanović, Djukanović, Orlić....) koji neprekidno demonstriraju netrpeljivost, govor mržnje, klevete, uvrede...

Ponudjene POPRAVKE izbornog sistema su ustvari "obećanje" da će SNS odustati od kršenja svih propisa i moralnih normi, koje je, kao najjača, vodeća politička snaga morala da poštuje.I da primer drugima. 


Uz predloge za popravljanje izbornog  procesa, koje je Nebojša Stefanović predstavio kao ustupke vlasti,  ne predvidjaju se i SANKCIJE za njihovo nepoštovanje,što je u našim uslovima bezvlašća i kršenja svih zakona, nužno! Za atmosferu u kojoj gradjani Srbije žive već sedam godina, jedino efikasno sredstvo za kršenje izbornih pravila bilo bi ISKLJUČENJE IZ IZBORNOG PROCESA, SUSPENZIJA IZBORNE LISTE! Znači, ZABRANA KANDIDOVANJA!

Aleksandar Vučić je više puta ponavljao da prepušta opoziciji da sami urede birački spisak... i još neke navodne ustupke. I istovremeno obećavao da u kampanji ništa neće menjati. Pokazao nam je to na primeru Medvedje!

Dok evropski posrednici defiluju Beogradom, pokušavajući da ubede opoziciju, pre svih Savez za Srbiju, da je bojkot loše rešenje i da na izbore treba izaći, dok se najavljuju OEBS  i drugi kontrolori,
Aleksandar Vučić, iz Njujorka, sa zasedanja Generalne skupštine UN, u nemogućnosti da savlada bes, netrpeljivost i paniku, nedržavnički, necivilizovano, nepristojno, podrugljivo komentariše tek završene dogovore rektorke Beogradskog univerziteta i studenata, sa posebno ružnim akcentom na gospodju Ivanku Popović.

Učesnik u dijalogu na FPN Vladimir Djukanović čitave svoje TV performanse koristi za pljuvanje po ljudima sa kojima sedi sa druge strane stola u vreme dijaloga.

Koordinator izbornih aktivnosti Nebojša Stefanović, takodje, koristi svaku priliku da svoje članstvo i podanike SNS podseti da su oni s druge strane stola njihovi NEPRIJATELJI!

Kandidatkinja za ko-posrednicu u pregovorima izmedju vlasti i opozicije Maja Gojković je čak napustila fotelju predsednice skupštine, da bi iz poslaničke klupe bila ubedljivija u kampanji protiv bilo kakvog sporazuma.

Ni Ana Brnabić ne propušta nijednu priliku da raspali po opoziciji!

Bića na spisku poput Šormaza, Marka Djurića, Marka Atlagića, Vladimira Orlića, Rističevića, Martinovića... i nekih "piljarica" koje su se istakle svadjalačkim primitivnim diskusijama i blamažom, kako bi opravdale dobijeni poslanički mandat, mogu se jedino tretirati kao brojevi iz čopora agresivnih zveri. Ne zaslužuju više pažnje.

Ljudi, nema od tog posla ništa!
Dovoljno je da pogledate prenos skupštine, gde se najbolje vidi licemerje vladajuće koalicije.

Ne dozvolite da vas lažne parole Aleksandra Vučića i apeli Mekalistera, i drugih evropskih činovnika zavaraju!

NIJE BOJKOT NAJSREĆNIJI, ALI JESTE NEMINOVNI I JEDINI MOGUĆI IZBOR!

DAKLE,  B O J K O T !

1 коментар: