недеља, 17. новембар 2019.

PRAVDA ZA NOVINARE N1 TELEVIZIJE

VERUJEM da novinar N1 Miodrag Sovilj nije odgovoran za zdravstveno stanje predsednika države, koju su njegovi štakori i besni psi odmah iskoristili da optuže novinara i ovu televiziju, kao krivca.  Ako, ipak, ima bilo kakve veze Vučićevo pogoršanje zdravlja s činjenicom da nije mogao da dominira pred javnošću nad postavljenim pitanjima, za to, takodje, nije kriv Sovilj. Jer, njegov posao je da PITA!

Netrpeljivost Aleksandra Vučića i njegove kamarile prema N1 poznata je od početka rada ove TV.  Jasno je zašto!

Ne svidja im se što ovi novinari obaveštvaju javnost u Srbiji baš onako kako i šta nam se dogadja. Što se od njih, ne može ništa sakriti. Što nisu plašljivi, ni poltroni! Što ne pitaju ono što im se unapred dostavi iz kabineta.

Ukratko, što su NOVINARI, a ne sluge režima i vladajuće partije! I nijedne druge političke grupe! (Svakodnevno gledamo preslišavanja opozicionih vodja u jutarnjem programu N1 TV, koji beskompromisno vode Minja Miletić i Marija Šehić).

Za pet godina rada ove medijske kuće bilo je mnogo napada, uvreda, podmetanja... čitave horde zadužene za progon N1 sa ovih prostora,od Skupštine Srbije u kojoj čopor predvode Marjan Rističević, Aleksandar Martinović i Vulinov Djordje Komlenski, preko raznih "iznajmljenih" primtivaca poput najnovijeg "lidera" desnice, svakodnevno seju GOVOR MRŽNJE.

Prvi medju njima, "najbolji student  Pravnog fakulteta" nijedanput jos nije koristio svoje pravničko znanje i tražio da se DEMANTUJU informacije ako nisu tačne, a objavila ih je ova TV.

Umesto da javno  kažu da nešto što je objavljeno na N1 NIJE ISTINA, mašina MRŽNJE pokreće prljavu kampanju preko svojih JOŠ PRLJAVIJIH TABLOIDA, ne bi li gledalištu zgadila medij koji ih, jedan od retkih, istinito izveštava. Prevrće im mrtve u grobu, kontroliše bankovne račune, prekopava biografije.... u nemogućnosti da sakrije sve svoje malverzacije ,pljačke, kriminal, nemoral.... koje proglašava raznim vrstama tajne; jer bi da sakrije od naroda koji sve to plaća.

Ili nije bilo netačnih informacija, pa, zakonski, nije bilo mogućnosti da se demantuju???

Svaka čast Miodragu Sovilju, Žaklini Tatalović, Emini Kovačević.... i svima ostalim članovima tima predvodjenog Jugoslavom Ćosićem, koji je već dugo meta najopasnijih ataka predstavnika vlasti, jer im smeta što su ovi novinari otkrili gradjanima šta im vlast radi!!!

Srbija je u onom delu istorije koji se poklapa sa počecima i trajanjem sadašnje vladajuće klike - od 90tih, kada su ušli u politiku -  imala više iskušenja i tragičnih slučajeva, koji su direktna posledica kampanje protiv slobode informisanja. Poznata su nerasvetljena ubistva: Slavka Ćuruvije, Dade Vujasinović, Milana Pantića i brojni progoni s posla, izopštavanje i stavljanje na stub srama  "neposlušnih", kojima je istina bila važnija od sinekure i lagodnog dremanja u nekim mračnim ćoškovima, kako se ne bi  zamerili vlasti.

Ni novinari se nisu proslavili, ili se bar nisu snašli.

Mada su se neki BAŠ DOBRO UHLEBILI! Za njih se ne bi ni moglo reći da još pripadaju časnoj novinarskoj profesiji!

BOJIM SE DA OVO ŠTO RADE PRODUŽENE I POSLUŠNE RUKE ALEKSANDRA VUČIĆA NE VODI DOBRU!

Jer, metode koje je, uverena sam, on lično, kao najveštiji u političkoj propagandi, kreirao i sprovodi, mogu imati nesagledive posledice.

Ipak, ne mogu sve da zaplaše! Bar ne one kojima je novinarski zanat, ne samo u srcu, nego i potvrda časti!

Verujem da se Aleksandar Vučić ne oseća dobro kada ga, kao u  petak u Savamali, novinari, poput Sovilja, "razgolite" pred javnošću. Ali, rešenje nije u optuživanju novinara, nego u korigovanju sopstvenog ponašanja i poštenijeg odnosa prema javnosti.

Istina kad-tad ispliva, uprkos svim nastojanjima da se sakrije. Svi smo još u osnovnoj školi čitali priču: "U cara Trojana kozje uši".

A što se tiče PREDSEDNIKOVOG ZDRAVLJA, morao bi i sam da o sebi vodi računa ako je, kao što smo više puta čuli, u rizičnoj grupi ljudi zbog kardio-vaskularnih problema. Od njega zavisi!

Ne mora baš da vodi državu, ako mu to ugrožava život. Može da obriše prašinu sa svoje pravničke diplome i da obnovi profesionalno znanje.

I još nešto: kao majka, svojoj deci bih uvek SAVETOVALA da više čuvaju glavu, nego funkciju!

Jer, nožice fotelje su, takodje, kratke, isto kao sto su u laži kratke noge!

Нема коментара:

Постави коментар