четвртак, 26. децембар 2019.

PANIKA SNS-OVACA U SKUPŠTINI SRBIJE!

Iako je poslednji četvrtak u mesecu rezervisan za pitanja koja narodni poslanici treba da postave premijeru i članovima Vlade, danas je poslovnik o radu Skupštine Srbije POCEPAN, ne samo prekršen!

Vladu je predstavljao premijer/ka, a pomagali su mu/joj odabrani ministri, kvalifikovani za neslavne poslove koje smo gledali u direktnom prenosu.

Opozicija se, naravno, nije čula, osim Djordja Vukadinovića, koji, jedini, ne bojkotuje rad parlamenta. Zato se na njega obrušila teška artiljerija Srpske napredne stranke. Premijerka ga je čak propitivala i šta je radio 2006., da li je bio član DSS, da li je podržavao otcepljenje Crne Gore... samo što ga nije pitala za broj cipela i donjeg veša.

A Djole je, mora se priznati, bio ubedljiv, argumentovan, provokativan....

Premijer/ka je mucala, ponavljala rečenice, saglašavala se sa Marjanom Rističevićem i svima kojima su, izgleda, podeljena pitanja koja treba da postave, da bi se članovima Vlade dao šlagvort za pucanje po neprisutnim protivnicima.

Vladajući su govorili koliko su hteli, vreme im nije mereno, niti ih je predsedavajući prekidao. Veroljub Arsić je jedino isključivao Vukadinovića posle dva minuta.

Vladini reprezentativci su pričali o Krušiku, pljački, kriminalu, ali iz svog ugla i vremena kada su oni bili opozicija.

Ana Brnabić se požalila javnosti da su uzbunjivač Aleksandar Obradović i istraživački novinari uništili fabriku svojim informacijama i da je šteta od toga velika,pa će ona i Vučić morati mnogo i dugo da rade da ga podignu na "nivo pre propagande". Nije ništa rekla da li će se pokrenuti istraga u vezi sa učešćem u nelegalnim poslovima Branka Stefanovića,oca ministra Nebojše Stefanovića, niti je komentarisala tvrdnje uzbunjivača i medija da je firma GIM koju je on predstavljao, za samo dva posla zaradila preko četiri miliona dolara - kao proviziju za posredovanje. Niti da je "Krušik" ocu ministra policije i firmi GIM prodavao oružje jeftinije od proizvodne cene. Nije pominjala ni sukob interesa s obzirom da je ministar Stefanović izdao svom ocu ddozvolu za izvoz oružja.(Slično kao što je ministar Krkobabić učestvovao u imenovanju svog sina Stefana za v.d.direktora Stare Planine). Takodje, nije se setila da kaze koju rec o svom sukobu interesa i poslovima njenog brata za državu Srbiju.

Niko nije pominjao aferu Jovanjica! A bilo bi dobro da javnost zna da li je farma kanabisa uništena, da li su rezerve, spremne za prodaju, likvidirane, ili ih je neko drugi preuzeo dok je vlasnik Koluvija u pritvoru.

Kanonadu protiv opozicije, posebno protiv prisutnog Vukadinovića, podržavali su ministar zdravlja Lončar, Jadranka Joksimović, a posebno se "mudrošću" isticao Alekandar Vulin. Jedan Palmin poslanik se žalio da mu je Joksimovićka svojim govorom uznemirila tetku, pa je ministarka morala da objašnjava da je njen ton bio predvidjen za opoziciju, a ne za njega, pošto je on koalicioni partner. Zbog poslanikove tetke se uznemirila i ministarka.

Prema očekivanju, nije izostalo ni pominjanje Dragana Djilasa, kao obavezno štivo.


Za nedelju je predsednik SNS Aleksandar Vučić zakazao Glavni odbor, na kome, kako je najavio, treba da se govori o stanju i problemima u stranci. Rekao je da ce neki kadrovi, koji nisu ispunili očekivanja, morati da se pozdrave sa funkcijama i privilegijama.

Jedan ugledni beogradski novinar, današnje dogadjanje u Skupštini razume kao kvalifikacioni meč pred eliminaciju nekih učesnika.

Videćemo da li će i koga, SNS pustiti niz vodu. Ili će opet izdati saopštenje da je Glavni odbor jednoglasno zamolio Aleksandra Vučića da se ne povlači.

Jer, istina je, bez Vučića nema ni SNS-a.Raspasce se kao kula od karata!

1 коментар: