уторак, 7. април 2020.

VUČIĆ UGROŽAVA PRAVO NA DOSTOJANSTVENU STAROST!

Novi BORCI za kapitalisticko društvo  na vlast su došli prevarama i lažnim obećanjima i sada potpuno ogolili svoje loše namere i prezir prema svom narodu. Onom istom narodu čije glasove prebrojavaju, prisvajaju ili kupuju za mrvice preostale od njihove bogate trpeze, koje pred izbore dele gladnom narodu.

Njihov model vladavine specifičan je i po tome što uvek UDARAJU po najnemoćnijim i najosetljivijim društvenim grupama. Uvek su u kriznim vremenima prvo  na udaru STARI, oni koji su svoje odradili i sebe ugradili u  ono čime ova vlast sada gazduje.

Kada je 2014. godine trebalo Srbiju izvlačiti  iz ekonomske - dužničke krize, koja se nekim čudom poklapa i sa počecima nekih projekata poput Er Srbije i Beograda na vodi, tadašnja vlada vodjena Aleksandrom Vučićem, bez da pocrveni, zavukla je ruku u džepove penzionera. Smanjila je penzije drastično. Obespravila i obeznadila populaciju koja je novac za penzije zaradila uplaćujući u fondove i tako štedeći za starost.

Našim novcem su se zatim razmahali i počeli da grade sulude objekte, poput fontane na Slaviji, Beograda na vodi... a ubrzo zatim raskopali su Beograd, tamo gde je bio najočuvaniji, dok u isto vreme nisu ni takli neke delove koji odavno vape za renoviranjem.... A najavljuju još neke gondole, fontane, jarbole, stadione...

Penzioneri nisu dobili obrazloženja smanjenja penzije, niti rešenja kako bi imali mogućnost da iskoriste svoje neotudjivo ustavno pravo na žalbu.

Kada je, posle 12 meseci najavljivanja, odluka o umanjivanju, (čitaj otimanju), penzija najzad stavljena van snage, krenula je gromoglasna priča da nam je Aleksandar Vučić DAO penzije "veće nego ikad", zbog čega mi treba da budemo srećni. O našem trošku nam je, neovlašćeno koristeći naše lične podatke, poslao i pisane zahvalnice!

Kako tada, tako i sve druge odluke prvo udaraju po glavi STARIH GRADJANA!

Vlasnik Srbije, sada u funkciji predsednika države, na pojavu pandemije korone, ukinuo je gradjanima iznad 65 godina starosti pravo da prekorače sopstveni prag;  da izadju na ulicu...
Praktično, lišio je slobode, bez presude, blizu dva miliona gradjana.

Kad ne zna šta će,  jer ne zna da ne zna, on poseže za torturom prema najstarijima. U tome mu svesrdno pomaže i njegov izabrani tim poslušnika i podanika, skupljenih "s ko'ca, s konopca", grupa polupismenih neznalica sa kupljenim diplomama, uglavnom plaćenim novcem nas gradjana.

Te akcije se besramno sprovode prkoseći i preteći narodu!
"Moraću da smislim nešto gore" - izjavio je nedavno Vučić na jednoj od njegovih poslušnih privatnih televizija.
O premijerki Ani Brnabić ne vredi trošiti reči, zarad sopstvene mentalne higijene!


Vi koji ste išli u školu, sigurno se sećate priče "Gradio ocu korito", gde sin gleda tatu koji pravi korito za svog oca, (iz korita se, inače,hrane domaće životinje), a zatim obećava da će i on svom ocu napraviti to isto kad poraste.

Gospoda koja sada vladaju Srbijom, inače srednja generacija, verovatno misle da oni nikada neće ostariti. (Mlad ostaje samo onaj ko umre mlad!)

Ili će se za svoju starost obezbediti pljačkom naroda, verujući da slične represivne mere svojih sadašnjih učenika neće stići do njih!




Нема коментара:

Постави коментар