уторак, 13. октобар 2020.

ZASTRAŠUJUĆI SCENARIO ALEKSANDRA VUČIĆA SE REALIZUJE!

 SAMO DAN POSLE OVOG NEMILOG DOGADJAJA U DOMU ZDRAVLJA, ESKALACIJA ZLA JE STIGLA DO STARE KAPETANIJE, GDE JE UNIŠTENA JEDNA UMETNIČKA IZLOŽBA. A VEĆ NOĆAS, NA KAFANU U DOBRAČINOJ ULICI BAČENA JE BOMBA!

OVO POSTAJE VRLO OZBILJNO!

--------

Juče sam u jednom beogradskom domu zdravlja doživela šok. Čujem u hodniku galamu. Pridjem, a pacijentkinja, stara Romkinja, viče na dežurnu sestru.Traži da joj sestra produži važnost zdrvstvene kartice, kojoj je istekla overa. 

Uzalud je sestra objašnjavala da to ona ne može, nego da mora da ide u Centar za socijalni rad, gde su joj izdali karticu. 

Baba je tim objašnjenjem bila nezadovoljna. Krenula je  vičući hodnikom: 

"lopovi!  Tebe je ovde postavio onaj lopov Djilas koji je sve pokrao, pa sad i ti hoćeš da pokradeš mene. Sad ću da idem u stranku kod Vučića da te tužim. " 

Psovke koje je izgovarala bile su ogavne, toliko da nisu za ovaj tekst.

Galama je bila tolika da su se otvarala vrata svih ordinacija, medicinari su izlazili da vide treba li nekome pomoć.

A ona je i dalje vikala i pretila, neprekidno ponavljajući da je Djilas lopov i da je postavio svoje lopove, jer neće da joj overe knjižicu.

Nastavila je i na ulici da se dere istim intenzitetom. 

A ja, i dalje u šoku, razmišljam šta će se desiti ako dodje do gradjanskog sukoba, koji stalno visi u vazduhu. Ti zaludjeni, primitivni, nepismeni jadnici, koji su podlegli Vučićevoj indoktrinaciji neće prezati da nas, koji nismo njegovi, kamenuju, kolju, vešaju....

Razumem da jedna stara Romkinja, koja verovatno ne ume ni da se potpiše, ne shvata čemu to vodi. 

Ali se bojim da ni predsednik Srbije, koji po Ustavu ima obavezu da ujedinjuje gradjane, ni sam ne zna šta radi. 

I kuda vodi njegova slepa ostrašćenost i mržnja!

-------- 


6 коментара:

  1. Svaka cast na tekstu, to je ta Srbija koju smo dozvolili da sns mafija razara i u atmosferi straha i podmicivanja vlada.Svaka promena diktatorskog rezima zavisi samo od volje naroda i koliko je taj narod spreman cak i na najgori scenario borbe za slobodu jer sloboda se osvaja kada si spreman i zrtvu podneti.

    ОдговориИзбриши
  2. Svaka cast na tekstu, to je ta Srbija koju smo dozvolili da sns mafija razara i u atmosferi straha i podmicivanja vlada.Svaka promena diktatorskog rezima zavisi samo od volje naroda i koliko je taj narod spreman cak i na najgori scenario borbe za slobodu jer sloboda se osvaja kada si spreman i zrtvu podneti.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To je na, ost realnost i sve vodi ka još većem trovvanju mržnjom među ljudima. Preslikani diskurs sa vrha i režimskih medija.

      Избриши
  3. Strašno! Radikal zavađa narod da se koljemo između sebe umesto da se udružimo i uzmemo motke.

    ОдговориИзбриши
  4. Strašno je što ta Romkinja veruje iu to i što viče, ali je za mene strašnije što, kako iz teksta shvatam, niko od prisutnih nije ni pisnuo, samo su gledali, izlazili iz ordinacija...

    ОдговориИзбриши
  5. Sve je rečeno kako treba osim trećeg pasusa odozdo. Mislim da biste trebali da ga obrišete ili barem modifikujete. A onda možete i ovaj komentar.

    ОдговориИзбриши