недеља, 1. новембар 2020.

KAZNA ZBOG SIROMAŠTVA - CENTAR ZA SOCIJALNI RAD ODUZEO DETE OD VETERANA RATA1999.

U selu Adjudovo kod Malog Crnića, porodici  Željka Topalovića Centar za  socijalni rad oduzeo je petogodišnje dete! Zbog siromaštva porodice! Celoj "operaciji" asistirala je policija, da bi zaštitila otimače od unesrećenih roditelja.Ovakve slike često se ponavljaju.

Otac porodice je ratni veteran iz rata 1999. Iako je ranjavan, nema ratne privilegije niti zaposlenje, nego sa starijim sinom nadniči da bi prehranio porodicu.

Centar za (a)socijalni rad je, kao brigu za siromašne, primenio najsuroviju meru. Oteo je dete! Strasno je, potresno, gledati fotografiju deteta koje plače na očevom ramenu.

Umesto da uspostavi sistem pomoći i podrške porodicama, država je uspostavila mrežu hranitelja dece koja su lišena roditeljskog staranja. Tamo smešta decu koja nemaju roditelje ili su ih roditelji napustili, ali i decu koju ovako surovo oduzima od bioloških roditelja. I za to nove profesionalne hranitelje dobro nagradjuje.

Od kradje beba iz porodilišta, prešlo se na ogoljeno nasilje i otimanje!

I sve je, kažu, po zakonu!

Ko je doneo takav zakon? 

Da li su oni koji su glasali za ovaj akt razmišljali kako bi im bilo da njihovu decu oduzima država, jer im ista ta država nije pomogla da ih odhrane i odneguju? I kako bi bilo njihovoj deci...

Da li ljudi koji izvršvaju takve odluke imaju decu? Da li u tom trenutku pomisle kako bi se osećali?

Postoje li u tim strašnim centrima dečji psiholozi, koji bi morali da misle kakve traume deca preživljavaju u tim trenucima?

Premijerka je nedavno, povodom svetskog dana protiv siromaštva, tvrdila da je situacija bolja.Ona nema problem siromaštva, niti joj preti opasnost da se i njoj oduzme dete, jer će se udobno baškariti u 700 m2 vile koju je dodelila sama sebi. Vile,čije renoviranje smo platili mi gradjani, uključujući i Željka Topalovića,oca otetog deteta! SVE PO ZAKONU!

Neće vlast oduzimati decu ni od Aleksandraa Vučića, ni ministara, poslanika koji su izglasali otimačinu. Oni su se dobro namirili i ne strepe od siromaštva.

Od našeg novca koji predsednik Srbije galantno poklanja Dodiku,crkvi, Andriji Mandiću i crnogorskim Srbima, svojim odanim pristalicama, Alabaru - radi izgradnje Beograda na vodi,... rasipnički troši na navodne subvencije belosvetskih  "investitora"... Srbija bi procvetala. Ne bi bilo siromašnih!

Ovako više ne može! Danas Topalovići, sutra svako od vas (nas) doći će na red!

Ne smemo ćutati kao da nas se ne tiče.

Tiče nas se! Jer, ako ne odbranimo Topaloviće, zlo će ubrzo stići do svih nas!

Poslednji je trenutak za budjenje!

 

Нема коментара:

Постави коментар