субота, 13. новембар 2021.

KUKAVICLUK, DVOLIČNOST, ILI PERFIDNA TAKTIKA ALEKSANDRA VUČIĆA???

 Pre nekoliko godina, kada je, sad vec počivši muftija, zatim poslanik u Narodnoj skupštini Srbije, Muamer Zukorlić nelegalno, bez dozvole (?)  gradio u sred Novog Pazara, novu zgradu Islamskog univerziteta, od vlasti je zatraženo da se primeni zakon i da se nelegalna gradnja zabrani, sruši.

Aleksandar Vučić je na to reagovao izjavom da ne želi krvoproliće. I, reakcija vlasti  je izostala.

Vlast se, dakle, uplašila nekih snaga!? I propustila da uradi ono što joj nalaže važeći zakon.

Takodje, u mandatu svemogućeg lidera Aleksandra Vučića, navijači i drugi huligani, žestoko su zavodili svoj "red", ne samo na utakmicama,  nego i širom Beograda i Srbije. 

I tada je Vučić saopštio da je država nemoćna da se izbori  sa snagom tih opasnih pojava i grupa.

Redjali su se zatim slični incidenti i svaki put je, umesto akcije, predsednik Vučić pravdao da, ili ne zna za dogadjaj, ili da je za to odgovoran neko drugi. Ili, da se to i nije dogodilo... 

Pred svake izbore Vučić je obećavao da će rešiti zločine poput ubistva Olivera Ivanovića, pre toga pevačice Jelene Marjanović... ali, do danas ništa od toga.

Poslednji u nizu "strahova" Aleksandar Vučić podelio je sa  nacijom ovih dana, kada su ekstremisti, desničari, narodne patrole i ini, po ko zna koji put naružili Beograd muralom Ratka Mladića. I izazvali nerede i uzmenirenost stanovnika glavnog grada.

Predsednik Srbije se, kad god nije želeo ništa da preduzme, (kriminal,korupcija, nasilje...), jadao da je NEMOĆAN pred sillom nekontrolisanih grupa, koje, svi znamo, njegova stranka i on lično,nekad glasno, a nekad tiše i zavijeno, nesumnjivo podržavaju. I po potrebi  koriste, kao, na primer, kao pojačanje obezbedjenju prilikom Vučićeve predsedničke inauguracije. Svi smo u direktnom prenosu gledali kako neki, sadašnji "stanovnici" zatvora, optuženi za mlevenje ljudi i pravljene ćevapa, dave nepodobne novinare i gradjane. 

Okleva vec vise od godine Aleksandar Vučić i da okonča aferu u vezi sa njegovim prisluškivanjem i zaveru unutar policije. Umesto da Nebojša Stefanović, koji je, dok AV okleva da ga direktno optuži, a njegovi  stranački trbuhozborci govore ono što on misli, konačno bude razrešen svih državnih funkcija zbog teških dela koja mu se pripisuju, ili bude oslobodjen od optužbi, Vučić ga kuva kao žabu i drži tenzije u javnosti. Za to vreme, Stefanović, iako pod sumnjom za teško krivično delo, i dalje vodi jedan od najvažnijih bezbednosnih resora države Srbije.

Starosedeoci nekih sela u okolini Beograda imali su simpatičnu izreku: "mož' da bidne, ali ne mora da znači!". 

Ovde već dugo ZNAČI da mi živimo u zabludi. Da na doslednost i čvrstinu Aleksandra Vučića ne možemo nikad da računamo. Bojim se da će, ako jednog dana Srbiji pripreti neki strani agresor, predsednik opet da se uplaši pa, i pored sveg skupog  naoružanja kojim se hvali, i na koje troši naš budžetski novac - poklekne, uzmakne i izjavi da, u najmanju ruku, nema pojma o čemu se radi.

Kao što je o incidentu u Njegoševoj ulici, zbog murala Ratku Mladiću, izjavio da nema pojma šta su (i ko su) narodne patrole, koje već dugo prave haos po Beogradu. Ali, zna da se njihov vodja preziva Knežević.

Ponekad mi se čini da je Aleksandar Vučić pao na teme, kao,na primer, kada je izjavio da je policija u Njegoševoj ulici čuvala gradjane i članove NGO od nasilnika, da ih oni ne bi isprebijali. Blisko pameti je da se delinkventi pohapse i osude, a ne da se puste da divljaju po gradu.

Aleksandar Vučić DOBRO ZNA sve što HOĆE DA ZNA! 

Jasno je da, osim kukavičluka, postoji i kalkulacija. Jer, huligani,navijači, desničari, narodne patrole, siledžije, delikventi raznih vrsta.... su glasači! 

A izbori su blizu!

Нема коментара:

Постави коментар