петак, 24. децембар 2021.

KAO DA SU SVI SIŠLI S UMA!?

Dok se vrh vlasti bavi „važnim državnim poslovima“ omikron je stigao u Srbiju, da nam „ulepša“ doček nove godine.

Članovi Kriznog štaba i citave Vlade su, izgleda, dobili pojedinačna zaduženja.

Dr Darja Kisić Tepavčević kidiše na proslavljenog reditelja Gorana Markovića. U tome joj pomaže i premijerka lično, koja takodje ima važno zaduženje – da prati u stopu Dragana Djilasa i Mariniku Tepić.

Doktori – članovi Kriznog štaba Kon, Tiodorović i Nestorović promovišu knjige propalog Miloševićevog novinara, nekadašnje uzdanice RTS. Za njih, očigledno, nije dramatična situacija, jer se ne žuri sa zakazivanjem sednice i donošenjem ozbiljnijih mera zaštite.

Gradonačelnik Beograda dr Zoran Rdojičić i njegov zamenik Goran Vesić „domaćinski“ pripremaju ulične orgije za novogodišnju noć i svečani doček novog talasa epidemije.

Dačić se svesrdno angažovao na promociji referenduma i izjašnjavanju gradjana ni o čemu.

Toma Mona uspešno klizi – pohvalama Vučiću, kao da je podmazan krojterkofovim vazelinom....

Svako je dobio ulogu i zadatak u skladu sa intelektualnim sposobnostima.

A predsednik? On se bavi političkim protivnicima, pre svih Djilasom. I naoružavanjem Srbije. Najavljuje, naručuje, kupuje opet neke olupine i svetski vojni otpad...

Vakcinacija je stala. Gradjani, koji su se na vreme vakcinisali, ponovo su nezaštićeni, jer je od treće – buster doze vakcine prošlo više od sest meseci. Tako da novi talas predstavlja opštu opasnost.

Narod je, dakle, prepušten sebi. Nema nikakve kolektivne zaštite, pošto su oko nas svi nosioci zaraze.

Profit ima prioritet nad zdravljem.

Do sada je korona, zvanično, odnela preko 12.500 ljudi. Umiranje se nastavlja. Preminuli su postali samo brojevi. Statistika kaže da je u ovoj godini umrlo dva puta više ljudi nego što ih je rodjeno.

Pa, kad već organizuju opasna okupljanja, bio bi red da u ponoć, pred dolazak nove godine, održe bar minut ćutanja za sve te žrtve epidemije  i sopstvene nebrige.

Ako preživimo viruse, čeka nas Rio Tinto! Za borbu protiv njih i domaćih trgovaca ljudskim životima, potrebno nam je mnogo snage.

Rio Tinto napreduje. Dok Aleksandar Vučić uverava da će se sa njima drugačije razgovarati, vlasnici litijumskog koncerna ubrzano otkupljuju imanja gradjana Srbije. Niko priseban ne bi davao ogroman novac za brojne njive i kuće po Srbiji, ako nije siguran da će svoj projektovani rudnik tu otvoriti.

Protesti nezadovoljnih gradjana, koji su dobro započeli i ostvarili neke važne rezultate, proglasili su božićni odmor!

Gradjani, o nama niko ne brine. Zato se za svoju zaštitu pobrinite sami!

Potrebni ste samo sebi i vašim najbližima. Jedino tako možemo da preživimo koronu. I Vučićevu vladavinu!

Zato, ljudi, cuvajte se!

Srećna NAM nova godina!

Нема коментара:

Постави коментар