уторак, 1. март 2022.

KAKO JEDAN TVIT MOŽE DA UGROZI PREDSEDNIKA SRBIJE - PRIČA O 19 VODENIH PIŠTOLJA


Od sinoc mi se masovno javljaju ljudi koji su na TV Pink čuli da sam ugrozila porodicu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer sam pre par dana komentrisala njegovu izjavu. 

Da, komentarisala sam izjavu Aleksandra Vučića da njegov sin ima 19 vodenih pištolja:

"NEŠTO MISLIM, ŠTA ĆE ČETVOROGODIŠNJEM DEČKU 19 VODENIH PIŠTOLJA"

Istina, kao što vidite iz tvita, koji se vrti na Pinku, ja nigde nisam napisala nijedno ime. Neko je, ipak, prepoznao Vučića. Ili se pepoznao sam?

Ali, to je manje bitno od onoga kako je ko iskoristio priliku da od toga pravi predizbornu propagandu. Nekome iz Vučićevog tima, ocigledno, bilo je, takodje, neprihvatljivo to sto predsednik daje tako neodgovorne izjave; što svoju porodicu trpa tamo gde nije mesto, pa je, umesto da, kao ja, javno pita ili komentariše, licemerno iskoristio da "jednim udarcem ubije dve muve" - dodvori se Vučiću, a istovremeno i podigne prašinu oko te glupe izjave. 

Predsednik MORA da misli šta priča. Čak i da nije šef države, kao odgovoran čovek i roditelj, morao bi da se kontorliše. A, javna ličnost, posebno kad je na čelu države, ima posebnu odgovornost za izrečeno. Ja sam se, priznajem, zabrinula zbog toga kako predsednik olako daje neprimerene izjave, ne samo u ovom slučaju! Bilo je toga više puta - ne samo u svoje ime i o svojoj porodici, nego i o važnim državnim pitanjima, koja se tiču svih nas. Teško bi bilo nabrojati šta je sve Vučić pričao, nekad opasno, nekad komično, ali svakako neodgovorno!

Kada nekome nije mirna savest, kada ima strah od svega, a posebno kada u timu ima budale poput pinkovih propagandista, koji, u nedostatku validnih argumenata, prave slučaj ni od čega, onda se dogadja da pitanje o pištolju na vodu postane oružje kojim, valjda, ja želim da likvidiram predsednikovu porodicu. 

Nije prvi put da Vučićevi lajavci, verovatno po njegovom nalogu(?), moje tvitove koriste u obračunu sa njegovim političkim protivnicima. Po ko zna koji put, ono što ja pišem povezuju sa Draganom Djilasom, a sad i sa Marinikom Tepić. (lično, ne verujem da su mojim političkim mišljenjem baš zadovoljni ni pomenuti političari, što mi čini posebno zadovoljstvo, da se kao novinar ne svidjam nijednoj politici).

Ne čudim se ja tim nepismenim pokvarenjacima i  budalama  koji ne umeju da smisle nista bolje. Meni je nejasno da šef države ne misli dalje od svog nosa. Kako je krenulo, sledeća "akcija" Vučićevih poltrona možda će glasiti da sam tim pištoljima pokušala da likvidiram porodicu Vučić, pa i samog predsednika. Odavno nije bilo najave atentata, pa bi im bilo zgodno da tu žvaku, pred izbore, aktiviraju.

Elem, ja i dalje mislim da detetu od 4 godine, pa i starijem, ne treba 19 vodenih pištolja! Ako ni zbog čega, a onda bi bar tata morao da razmisli da li možda vršnjaci njegovog sina nemaju igračke, pa bi mogao da ih donira siromašnoj deci. 

Pristojan čovek bi se postideo ovako maloumne kampanje, a i mnogih svojih izjava!

A evo i  moje poruke Aleksandru Vučiću:

Čoveče, ne brukaj se! Ako mislis da sačuvaš bar malo ugleda, veži svoje kerove, jer, kada "pojedu" nas, kidisaće na tebe.


4 коментара: