четвртак, 4. август 2022.

I Z V I N J E N J E ! ! !

Napravila sam ozbiljnu grešku. Komentarisuci na tviteru stalne, posebno najnovije skandalozne kadrovske odluke Aleksandra Vučića, citirala sam pesnika Branka Miljkovića: "Ko ne sluša pesmu, slušaće oluju...", što, PRIZNAJEM, NIJE PRIMERENO uoči godišnjice tragičnih dogadjaja iz 1995. godine, kada su Tudjmanove snage proterale iz Hrvatske preko 200 hiljada Srba. (Nesrećno su se poklopili dogadjaji).

Žao mi je ako sam, nenamerno, povredila rane i osecanja stradalih i njihovih porodica. Nije mi bila ni u podsvesti takva namera. Imam mnogo saosećanja i razumevanja za njih, pa i za njihove reakcije na moj tvit.

Ali, ne i za one koji drže "prst na obaraču" i jedva čekaju "priliku" da me vredjaju.

Ljudi koji me poznaju i prate moj tviter nalog, znaju da je predmet moje pažnje i kritike UVEK katastrofalna politika Aleksandra Vučića. Sporni citat se upravo odnosio na Vučićev izbor NAJGORIH kadrova na važne državne funkcije i reagovanja na njih. (za one koji /namerno/ ne razumeju: kritikujem politiku Aleksandra Vučića! O gradjaninu Vučiću ne razmišljam.)

Neću ovom prilikom podsećati na učinak Vladimira Orlića, Vladimira Djukanovića, Ane Brnabić… i ostalih uzdanica predsednika SNS-a, na čiji izbor se odnosila moja reakcija. Gradjani Srbije, bar oni osvešćeni, dobro znaju njihove pogubne rezultate u sferi politike, koji ih kvalifikuju pre za sankcije, nego za ponovni izbor u redove srpske vlasti. 

Uvek osudjujem one koji zloupotrebljavaju haoticno stanje u Srbiji, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju. A posebno ove pod vodjstvom Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke. Mislim da su suviše opasne odluke koje je doneo. I nijednog trenutka reč "oluja" u mom citatu nema veze sa istorijskim zločinom. (Pismeni ce primetiti da tu reč nisam stavila pod navodnike, što bi asociralo na Tudjmanovu “Oluju”)

Neki napaljeni, gnevni i izvršioci po zadatku, iskoristili su priliku da mi tim povodom upute niz necivilizacijskih, groznih, pretećih uvreda. Na primer: "kurvo muslimanska(!) i sl… što dosta govori o njima. Ne sećam se da su u progonu Srba u akciji "Oluja" učestvovali Muslimani, koji su i sami, zajedno sa Srbima i ostalim gradjanima BiH tih dana i godina, takodje, doživljavali pakao. 

Preporučujem da onaj "prst na obaraču" zamene za "prst na čelo", da malo uključe mozak, koji je, izgleda, zatajio?! Bilo bi dobro da imaju na umu da to nije uvreda za mene, nego za sve naše komšije i sugradjane - pripadnike muslimanske veroispovesti, gde ja ne pripadam, iako se moje ime često daje muslimanskim devojčicama. Ne bih imala nikakav lični problem i da sam Muslimanka, a nisam, jer ja priznajem jedinu podelu na LJUDE i NELJUDE!

Ne znam da li je potrebno, ali ću, ipak, da naglasim da sam u vreme tog strašnog progona 1995. učestvovala u svim akcijama pomoći i osudi tog istojiskog zla. 

Još jednom, IZVINJAVAM SE svima koje sam nehotice uznemirila!

 

Sena Todorović

 


Нема коментара:

Постави коментар