четвртак, 6. октобар 2022.

ČEMU SLUŽE ANKETNI ODBORI U SKUPŠTINI SRBIJE?

U nizu trikova i političkih manipulacija Aleksandra Vučića, za opstanak na vlasti, stigla je još jedna ideja: masovno osnivanje anketnih odbora za sve i svašta. Ideja i nije baš nova. Vučić je, kao mladi radikalski jurisnik, u svom poslaničkom mandatu pre dvadesetak godina inicirao jedan anketni odbor o vrlo važnoj, i danas aktuelnoj temi - uvozu struje i uvoznicima, koje je tada targetirao. Odbor je, navodno istraživao, ali nikad nismo dobili rezultate tog rada. Jedino je sigurno da su "istraživači" dobili svoju nagradu.

Elem, uporedo sa najavom osnivanja patriotskog bloka, kojim, kako se čini, AV želi da provetri naprednjake, da se oslobodi ogromnog balasta koji mu je do sada pomagao da se održi u fotelji na Andrićevom vencu, a sada taj opstanak opasno opterećuje, - grupa proverenih višegodišnjih pljuvača u parlamentu Srbije, obogaćena mladim snagama sa akademije za mlade lidere,  podnela je zahteve za osnivanje anketnih odbora, koji treba da zbune javnost da ne primeti ozbiljne probleme i skandale koje živimo. 

Predvodjeni veteranom Marjanom Rističevićem, grupa od 15 poslanika sada traži da se "utvrde činjenice u vezi sa zahtevom poslanika Vladete Jankovića za izmeštanje spomenika Stefanu Nemanji”; zatim da se utvrdi s kim saradjuje Vuk Jeremić, ko napada Marjana Rističevića, ko je u skupštinu uneo "kamen za kupus" i sl.

Zanimljiva je “brzina”reagovanja naprednjaka na "proglašenje lažne države Kosovo", za koje se sada, posle deset godina na vlasti, predlaže osnivanje anketnog odbora.

I još niz "genijalnih" ideja... Ukupno 21. odbor! Za sada!

Ni Vučić, ni njegovi poslušnici nisu se setili da traže utvrdjivanje odgovornosti za brojne pljačke, afere i skandale sa nesagledivim posledicama, kao što su:

- Slučaj EPS i Milorada Grčića. Odgovornost za ogromne posledice i materijalne štete.

- Vandalsko rušenje u Savamali, a s tim u vezi i skandalozni aranžmani sa sumnjivim arapskim "investitorima", kojima je poklonjen znatan deo Beograda.

- Gašenje JAT-a i nejasno osnivanje "Er Srbije", koju aktuelna naprednjačka vlast sve vreme finansira i pokriva gubitke novcem gradjana.

- Slučaj Jovanjica, u koji su umešani državne službe i funkcioneri bezbednosti.

- Tetka iz Kanade! (da ministar policije objasni transfer navodnog poklona kojim je kupio stan u vreme dok je bio koordinator za Kosovo).

- Prisluškivanje predsednika za koje su osumnjičeni ministar i saradnici najvažnijeg bezbednosnog resora u državi. 

I još niz primera. Spisak je dugačak, ali to ni predsedniku Srbije, ni njegovim saradnicima ne pada na pamet da istražuju i otkrivaju počinitelje. Jer, moglo bi se dogoditi da se, prateći trag novca, dodje do ljudi koji upravljaju državom.

Ideja, očigledno, ima više ciljeva. Jedan od njih, veoma važan, je bacanje prašine u oči zbog neformiranja vlade čitavih šest meseci od izbora. U normalnim državama, šef države daje mandat pobedniku izbora već sledećeg dana, a mandatar objavljuje sastav vlade za nekoliko dana. (primeri: Velika Britanija i  Slovenija! A iz skore prošlosti, jedan od dobrih primera je bio i grčki premijer Aleksis Cipras, koji je vladu formirao već narednog dana po završetku izbora).

Drugi važan cilj je uvodjenje sankcija Rusiji. Umesto opredeljivanja, podstiču se idiotske litije, gde vlast i crkva podgrevaju mržnju i razdor medju ljudima.

I ovde bi lista bila veoma duga, a i broj anketnih odbora daleko veći. Šta ćemo dobiti tim aktivnostima upošte nije ni važno ni zanimljivo. Jedino je sigurno da će gradjani Srbije i ovog puta biti obmanuti, prevareni, poniženi...


Нема коментара:

Постави коментар