петак, 24. фебруар 2023.

GODINA UBIJANJA I RAZARANJA, KOJE SRBIJA TOLERIŠE!

 Pre tačno godinu dana Putin je započeo svoj krvavi pir na teritoriji susedne suverene države Ukrajine. Čitav svet se solidarisao sa ugroženim Ukrajincima, osim Srbije, koja je ostala usamljeno ostrvo, oaza za rusku politiku i političare. Brojni gradjani Ukrajine, ali i Rusije, masovno su se preselili kod nas. U mojoj zgradi stanuju dve ruske porodice, a samo u Beogradu ima ih više desetina hiljada.

Mračne prognoze i pretnje Aleksandra Vučića da ćemo gladovati, smrzavati se, da nas čeka pakao zbog rata koji je on već proglasio svetskim, donekle su nam se ostvarile, ali ne zbog ruske agresije na Ukrajinu, nego zbog Vučićeve agresije na svoje gradjane. To, nažalost, nije ništa novo. Svi koji su bar delimično pratili šta nam se dogadja, shvatili su da su naši problemi domaći, a ne svetski.

Problem je NAROD! 

Narod koga je lako prevesti žednog preko vode, bezrezervno podržava sve manipulacije i podvale koje mu servira vlast. Tako nam se dogodilo i da veliki broj, istraživači beleže  preko 80 odsto gradjana, podržava ruskog diktatora, koji Ukrajini radi sve ono što je nama radio NATO 1999. godine. Podržava  zločine! Sve pod parolom da će Rusija biti na strani Srbije, kada dodje trenutak(?)

Za narednu nedelju planiran je sastanak u Briselu, na temu Kosova, gde će "dva jarca na brvnu" ukrstiti rogove. I u Srbiji i u svetu, s pažnjom se očekuje ishod, a neki analitičari najavljuju medjusobno priznanje Srbije i Kosova.

Šta znači to priznanje za narod Srbije i Kosova? Kome će od toga biti bolje? 

To što će, možda, Vučić i Kurti biti naterani na "dogovor" ne verujem da će nekome doneti sreću i mir.

A, da je pameti, sve bi moglo da se bolje reši. Veoma je važno SHVATITI realnost! 

Nisam sigurna da će Srbi i Albanci, čak i kada se potpiše "prinudni mir" (citiram koleginicu Ljubinku Milinčić), stvarno biti spokojni u onim delovima Kosova gde se konflikt stalno podgreva i podstiče od aktuelnih lidera. 

Mnogo je bolje da živimo kao dobre komsije, nego kao posvadjane jetrve u istoj, svekrvinoj kući.

Ali, to mogu da postignu samo ZDRAVI, DOBRINAMERNI I MUDRI LJUDI.

Ruski atak na Ukrajinu je najbolji primer da rat ne vodi ničemu. 

 Nisam sigurna da pomenuta dvojica lidera ne razumeju situaciju i da njihova tvrdoglavost proističe iz nerazumevanja, Naprotiv! Obojica, umesto razuma, u glavi imaju predizborne kalkulatore, jer, posle ovoga, slede izbori! A glasače je najlakše prevariti podmetanjem nacionalnog pitanja i predstavom da je ono ugroženo.

Možda bi najbolje za sve bilo da se ova dva jarca sa brvna malo spuste u vodu, da ohlade glave!

Ko iz srpske vlasti bude razmišljao hladne glave, biće mu bar malo neprijatno, postideće se, što danas na maršu za mir u Beogradu nije bilo nijednog predstavnika aktuelne vlasti!

Ja se stidim što nam takvi ljudi vode državu!Нема коментара:

Постави коментар