среда, 12. јул 2023.

PREDSEDNIČE SRBIJE, SMENITE ALEKSANDRA VULINA!

Gospodine predsedniče Srbije, posle najnovijih informacija o sankcijama koje je SAD uvela direktoru državne ustanove BIA, čemu prethode višegodišnji dogadjaji u kojima je učesnik  političar Aleksandar Vulin, KAO GRADJANKA SRBIJE,  Z A H T E V A M

DA ODMAH RAZREŠITE SVIH DRŽAVNIH FUNKCIJA DIREKTORA BIA ALEKSANDRA VULINA,  I NA TAJ NAČIN SAČUVATE UGLED DRŽAVE SRBIJE!

U Srbiji je odavno poznata politička i "radna" biografija Aleksandra Vulina, koju ne odobrava većina gradjana Srbije! 

Još od devedesetih godina minulog veka za Vulina se vezuju razne kriminalne, nacionalističke, političke i druge afere, a on politički napreduje, kao da se, umesto afera, dogadjaju pohvale i podvizi.

Nijedna od tih afera nije istražena, niti je  javnost o tome obaveštena. 

Poslednja u nizu,  sankcije Sjedinjenih Američkih Država, prelila je čašu i preti da ugrozi ugled, stabilnost, pa i sam život u Srbiji.

Nije dovoljno, predsednice, da Vi kažete da nešto nije tačno. Da bez pokrića budete žirant za Vulinov ugled. Nemate Vi ovlašćenja da nikoga, pa ni aktuelnog direktora BIA, amnestirate pre sudjenja, a pogotovo pre istrage, koja bi utvrdila da li je odgovoran, kriv, ili nevin. To mora da kaže sud.

Nije dovoljno ni što se Vaša supruga, prva dama Srbije i supruga Aleksandra Vulina druže i vidjaju zajedno na javnim dogadjajima!

Nije dovoljno, čak nije ni moralno, da ga Vi, bez pokrića, štitite svojim autoritetom, čime opasno dezavuisete srpsko pravosudje, policiju, vojsku, bezbednosne službe... tako što ga uporno postavljate na najdelikatnije funkcije. 

Ako je bar delić sumnjivih i nejasnih aktivnosti Aleksandra Vulina tačan, to je dovoljan razlog za njegovu smenu, pa čak, najblaže, za doživotnu lustraciju.

Favorizovanjem ovog čoveka, ne samo da se brukate Vi lično, nego kompromitujete sve funkcije na kojima se Vulin nalazio od kada ste Vi na vlasti. Podsećam, Vulin se "prošetao" kroz sve bezbednosne resore Srbije! To nije samo Vaša stvar, ni Vaš lični problem, ili pravo! Ta Vaša kadrovska igra liči na "ruski rulet", u kojoj je na meti cela Srbija!

Dakle, krajnje je vreme da Aleksandra Vulina smenite i predate u nadležnost nezavisnih istražnih i pravosudnih organa. 

Ako bi se nepristrasnom, objektivnom i dokumentovanom istragom utvrdilo da sve ono što izaziva sumnju u čestitost, moral i sposobnosti Aleksandra Vulina, utvrdilo da nije tačno, I da je on ČESTIT, MORALAN, STRUČAN, SPOSOBAN, A PRE SVEGA NEVIN, imaćete priliku da ga pred javnošću Srbije i sveta PONOSNO REHABILITUJETE! 

Dotle, sumnje i strepnje od zloupotreba i skandala, koje mogu imati nesagledivo teške posledice, ne samo za Aleksandra Vulina, nego i Vas lično, a takodje i gradjane Srbije, narastaće do nedostižnih visina.

Urazumite se!



Нема коментара:

Постави коментар