понедељак, 11. децембар 2023.

PISMO SRBIMA SA KOSOVA

 Dragi naši,

(Možda mi, gradjani Srbije koji nismo za Aleksandra Vučića i nismo vaši, možda nas ne doživljavate kao svoje, ali vi naši jeste)!

Mi, koje Vučićev režim i njegove produžene ruke članovi SNS svakodnevno vredjaju, nazivaju izdajnicima, stranim plaćenicima i sl., nismo se odrekli vas, koji, uverena sam, teško živite u sada, nažalost, drugoj državi. Ta druga država rezultat je porazne politike poslednjih 50 godina. A možda i duže.

Vama je, kao i nama u Beogradu, jasno da je Kosovo otcepljeno, da je proglašeno nezavisnim. Jasno vam je, takodje, iako niste dobrovoljno, silom prilika i činjenicom da živite u sad već bivšoj srpskoj pokrajini, da ste integrisani u kosovski sistem.

-Ako su u kosovskoj skupštini još aktuelni poslanici Srpske liste položili zakletvu na kosovskom ustavu; koji, iako  ne učestvuju u radu, svakih šest meseci produžuju svoj manat, znači da su tu državu priznali. (verujem da kao poslanici primaju i odgovarajuću nagradu od kosovske skupštine).

-Ako su sudije iz srpske zajednice položile zakletvu na kosovskom ustavu, znači da su taj ustav priznali.

-Ako su srpski policajci na Kosovu prihvatili uslove kosovskog pravosudja da bi ušli u sistem, znači da su priznali državu Kosovo.

-Ako se vozite u automobilima sa kosovskim tablicama, priznali ste državu Kosovo...

 

Da ne razumete pogrešno, lično sam svesna da jedino tako možete da funkcionišete. Nemate alternativu! Nažalost, to je nepobitna istina.

 Na svim minulim izborima, Srbi sa Kosova su skoro stoprocentno glasali za Aleksandra Vučića, verujući njegovim obećanjima da neće dati Kosovo i Metohiju. I pobedjivali ste nas koji nismo glasali za njega i njegovu partiju, jer BOLJE O VAS  vidimo učinak pogubne politike.

Već 12 godina ta obećanja se ne ostvaruju, vama je sve gore, a kosovska vlast se učvršćuje. Politika SNS i Vučića do sada je uglavnom, umesto na ujedinjavaju, radila na zavadjanju Srba, jer je lakše manipulisati i upravljati pojedincima i manjim grupama, nego ujedinjenom nacijom.

Svako ko je pokušao da progovori, ili napiše kako vidi realnost vašeg života i situacije, od SNS aktivista trpeo je pritiske, uvrede i pretnje. Cenim da im je bitno da vi ne čujete naše mišljenje.

I, da ne bude zabune: Nije Aleksandar Vučić mogao da sačuva Kosovo. Ono je otcepljeno Kumanovskim sporazumom. Njegov NEOPROSTIV greh je što vas je lagao, zamajavao i obećavao ono što je znao ne može da ispuni.

Lagao je, da biste ga na izborima podržavali!!!

 Na predstojećim izborima, vi nećete moći da glasate u svojim prebivalištima, nego negde u Srbiji, što je, takodje, rezultat pogrešne politike vlasti. Vaše pravo da birate je nesporno! Ali, pre nego što zaokružite broj na listiću dobro razmislite.

Ja mislim da je vreme za promene. Učinak dosadašnje vlasti, cak i da uzmemo da su imali najbolje namere, NIJE DOVOLJAN.

A vaša statusna pitanja, u državi gde živite, neće nikada biti rešena lažnim obećanjima.

Moramo da izaberemo neke nove ljude, koji mogu VIŠE. Ali, takodje, da svim političarima, sadašnjim i budućim, jasno stavimo do znanja da su smenljivi. Da ne puste korenje na funkcijama, ko god da je izabran.

Zato vas molim da glasate pametno, da ne dozvolite zloupotrebe svog glasa i svoje nezavidne situacije.

Ne dozvolite da vas varaju i šire mržnju prema nama u Srbiji, u Beogradu posebno.

Mi im to odavno ne dozvoljavamo. Oni su prolazni, a Srbija je večna. Zato je moramo sačuvati od uništavanja, pljačke, rasipanja, zloupotreba i unižavanja.

OD NAS ZAVISI KAKO ĆEMO ŽIVETI!

A ŽIVEĆEMO SVI, I VI I MI, ONAKO KAKO IZABEREMO!

SRECNO!

Нема коментара:

Постави коментар