недеља, 8. јун 2014.

SRBIJA I NEZAVISNOST KOSOVA

Ne treba velika pamet da se i na osnovu danasnjih kosovskih izbora shvati da je Srbija priznala nezavisnost Kosova. Samo jos se niko se usudjuje da kaže da je car go!
Vremena se promenila. Oni koji su se predstavljali kao patrioti, a ljude bliske realnosti na Kosovu optuživali da su idajnici, sada su najžešći zagovornici da se ta realnost mora priznati. I, što se mene tiče, moram da im za to odam priznanje.Jer, ja sam od onih "izdajnika" koji su pravo stanje stvari u vezi sa Kosovom odavno shvatili.

Ali, ono što ne valja, oni, mislim na aktuelnu vlast, i dalje jedno pričaju a drugo rade!

Demokrate, koje su na žalost nas koji smo im verovali, pokazale da nisu dorasle zadatku da vode državu (posebno mislim na Borisa Tadića koji je, pre svega izgubio sebe a onda i opšte poverenje naroda) - naprednjčki pioni i dalje optužuju za sve,pa i za Kosovo. Zbog straha od tih optužbi Tadićeva vlast je neuspešno balansirala (i Evropa i Kosovo, i istok i zapad). Naravno, to nje bilo moguće, kao što ni sada neće biti. Vučića zapad podržava i tetoši samo dok ne izmami i formalnu stolicu u UN za Kosovo. A posle!? Videćemo uskoro; već ove nedelje kada mu Merkelova očita lekciju.

Velika je umetnost pretvoriti poraze u pobede i u to ubediti narod.
Ako je Vuciceva vlada uspela da Srbe sa severa Kosova ubedi da predaju pokrajine prihvate mirno i da se bez drame integrišu u kosovsku državu, nezavisno Kosovo, onda to treba da kaže jasno i glasno! Da ostane zapisano ko je u ime Srbije obavio taj istorijski posao.

Najstrašnije je kad nas vlast laže, vara i manipuliše. Jer, kad nas jednom prevare,  drugi put i nikad  više ne može im se verovati!

A najgore bi bilo da su sve to uradili iz nekih ličnih interesa i u očekivanju sopstvene koristi!

Нема коментара:

Постави коментар