понедељак, 9. фебруар 2015.

pismo ogorcenog gradjanijna



ovo pismo poslato je pre desetak dana beogradskim medijima, ali ga nisu razumeli,ili nisu smeli da objave

                              ŠTA NAS MOŽE ZADESITI U GRADSKOM PREVOZU

                Snimak na kome se vidi kako tri robusna momka, na krajnje brutalan  način uguravaju u automobil ženu sa lisicama na rukama, duboko je uzmenirio javnost. Sličan prizor može se videti samo u horor filmovima.
                Retko prodje dan a da se ne susetnemo sa grubim i nasilničkim ponašanjem pojedinih radnika GSP, a u poslednje vreme i komunalne policije.
                Posle fizičkih nasrtaja i izbacivanja putnika iz vozila stigle su i lisice.
                Nesrećnu ženu,koja nije imala važeću kartu za prevoz, grubo su priveli komunalni policajci do najbliže policijske stanice. Tu su joj odmah prikačene i dve prekršajne prijave. Navodno, ometala je službena lica u njihovom radu i, zamislite, branila se dok su je vukli!  Nisu je, pri saslušanju, pitali da li je imala novac za kartu, da li su je cekala gladna deca, ili možda žuri da vidi nekoga ko je na samrti...
                Načelnik komunalne policije Nikola Ristić, izrecitovao je za javnost omiljenu a oveštalu odbranašku frazu:  sve je uradjeno po zakonu. Za njega ne postoji taktičnost i humanost. 
                Komunalna policija sigurno nije formirana da bi bila udarna pesnica Gradskog saobraćajnog u Beogradu koja hapsi putnike bez karte. Nažalost, sada se pretvorila u parapolicijsku formaciju, koja je pobrkala lončiće sa profesionalnom policijom. Više se ne zna ko je ko.
                Ne znam dokle će i koliko puta gradonačelnik Siniša Mali da odlučno osudjuje nemile dogadjaje. Bolje je da se zapita ko su ljudi koji se u buljucima zapošljavaju u GSP-u. Već je odlučeno da se, samo za GSP, primi 500 komunalnih policajaca. Ono glavno, što je dužnost komunalne policije ostaje zapostavljeno.
                Za nesposobnost vodjenja jedne ključne gradske službe sigurno nije kriva prethodna vlast,jer se u njihovo vreme ovakvi grubi incidenti nisu dogadjali.
                Počinjem sa strahom da ulazim u gradsko vozilo. Razmišljam da li će i meni staviti lisice ako ne stignem da kartu očitam na  vreme.
                                                                                                              Dr Miroslav Todorović
                                                                                                                             Beograd

Нема коментара:

Постави коментар