субота, 14. фебруар 2015.

PREDSEDNIK SRBIJE PROTIV PRAVOSUDJA

Predsednika Srbije je poslednjih dana vidno uznemirio  izveštaj Fonda za humanitarno pravo, javno iznetom sumnjom da je general Ljubiša Diković odgovoran za zločine na Kosovu.

Radio televizija Srbije, u svom udarnom, jutarnjem dnevniku jutros, 14.februara u 8,00 prenela je deo intervjua predsednika Nikolića datog "Politici". Evo tog teksta:


"Sada će meni jedan čovek iz Srbije, koji je vrhovni tužilac za tu materiju u zemlji, 16 godina posle bombardovanja, da kaže da će nešto da ispituje. I mandat mu je istekao. Neka malo razmisli šta on to kopa po Srbiji. Ali, nije jedini. Počela je ponovo neka orkestrirana kampanja", rekao je Nikolić.
Predsednik je rekao da tužilac za ratne zločine u Srbiji ne treba da bude "pion Haškog tribunala, niti ruka koja treba da potpisuje dekrete koji stižu iz Haga".
"Svaki tužilac treba da bude samostalan i on u Srbiji ima tu potpunu samostalnost, ali nema nezavisnost. On (Vukčević) misli da je organ nekog drugog samostalnog tužilaštva", naveo je Nikolić.
Predsednik je ponovio da stoji uz generala Dikovića i da zna da je Diković "čestit čovek" i da je siguran da nije "nikakav ratni zločinac".
Fond za humanitarno pravo nedavno je objavio dosije u kojem se nalaze dokazi da je 37. motorizovana brigada, kojom je komandovao Diković, učestvovala u ratnim zločinima 1998. i 1999. godine na Kosovu.
Nakon novih dokaza koje je Fond izneo, Vukčević je najavio pokretanje istrage u slučaju Diković.
 ---------

Da li je ovoj vesti potreban komentar?

Kakva nam je to država?

Kakvu vlast je ovaj narod izabrao?

Kuda nas  vodi ovakav predsednik?

Kakva nam je budućnost ako prvi čovek Srbije, koji je dobio mandat glasovima većine gradjana Srbije, pokušava da spreči istragu? Ako je siguran u čestitost svog omiljenog generala, zašto se plaši rezultata istrage? Ako je general stvarno nevin, istraga će to pokazati.

Prizemne i neukusne izjave poput one da je tužiocu "istekao mandat" pokazuju da se Nikolić ni za dlaku nije odmakao od svoje radikalske ideologije iz devedesetih godina. Taj primitivni svadjalački manir, koji je Srbiju doveo na najniži nivo, zbog čega već četvrt veka posrće, ovaj presvučeni radikal  nije uspeo da pokrije nikakvim pretvaranjem!

A gospodin Nikolić bi još jedan mandat!!!

Mislite o tome!

Нема коментара:

Постави коментар