понедељак, 18. април 2016.

GLAS ZA ALEKSANDRA VUČIĆA JE VRAĆANJE U PROSLOST!

Svakodnevno slusamo urlike AleksandraVucica da su ovi izbori glasanje za proslost ili budućnost. Čime on preporučuje sebe kao kadar budućnosti.

E, NIJE TAKO!

Kad već on insistira na opredeljenju za prošlost ili budućnost, onda se moramo podsetiti nekih najvažnijih dogadjaja i zasluga za minulu nesreću čitavog Balkana, a posebno Srbije.

- Početkom devedesetih, kada je buknuo rat, Srpska radikalna stranka, čiji je Vučić bio deo, učestvovala je u formiranju "dobrovoljačkih" jedinica koje je jednom nedeljno, uz obavezne kamere RTS, autobusima odvodila u Slavoniju. Radila sam tada u informativnoj redakciji TV Beograd, a njihov čovek za vezu sa RTS bio je sad već pokojni Ljubiša Petković. Vučić  se nikada nije ogradio od tog vremena i svog učešća.

- Aleksandar Vučić je čitave poslednje decenije 20.veka bio deo rukovodstva Srpske radikalne stranke, koja je bila deo koalicione vlade Miloševićevog SPS-a. Sećam ga se kada je, pred posetu Vladimira Žirinovskog bratskoj SRS, doneo u Studio B pozive za prijem koje su u čast gosta priredjivali Jadranka i Vojislav Šešelj. Ni od toga se nije ogradio niti odrekao svog ucesca.

- Kada je 1998.godine donet zloglasni Zakon o informisanju, po kome su u roku od 24 sata novinari i redakcije morali da plate milionske kazne, bez mogućnosti da se na sudu brane i da izlože svoje argumente, Aleksandar Vučić je bio MINISTAR INFORMISANJA! MINISTAR ZA RATNU PROPAGANDU!

TE KAZNE KOJE SU IZNOSILE VIŠE DESETINA MILIONA DINARA, POSLE PADA MILOŠEVIĆA, DOS-ova koalicija je VRATILA novinarima i medijima. 

- U Vučićevom ministarskom mandatu UBIJEN JE SLAVKO ĆURUVIJA! Sada, posle 17 godina on se "zalaže" za istragu i sudjenje ubicama, jer mu je to zgodno da ukljci u predizbornu kampanju.

- Kada je počelo bombardovanje SRJ, sve novine morale su, pre štampanja, da se daju na cenzuru kod ministra Vučića. (o tome je najbolje svedočio Grujica Spasović, prvi glavni urednik "Danasa", u svojoj knjizi: Danas, uprkos njima - prvih hiljadu dana).

- U vreme koalicije SPS - SRS, takodje 90tih, vlast je posebno atakovala na penzije gradjana, pa se, umesto 12, isplacivalo osam penzija godišnje. Opljackana je štednja - dinarska i devizna, inflacija je podivljala... I TU PLJAČKU NARODA, POSLE 2000. GODINE, MORALA JE DA VRAĆA DOS-ova koalicija. A Vučić se odmah po preuzimanju fukicije premijera 2014. vratio oprobanom modelu devedesetih - PLJAČKI NARODA SMANJENJEM PLATA I PENZIJA!

- Svi koji nisu bili deo tog "patriotskog ešelona" koje su činili njegovi i Dačićevi  poslodavci, proglašeni su izdajnicima i stranim plaćenicima. A sada A.Vučić sa ponosom ističe da ga taj zloglasni zapad, čiji smo mi bili plaćenici, neizmerno podržava, poštuje i voli.

- Bezobrazluk je kada Vučić govori  o budućnosti Srbije koju je rasprodao nekim belosvetskim "biznismenima". Bezobrazluk je i lex specialis o Beogradu na vodi, čime se deo grada daje sumnjivom arapskom privatniku. Bezobrazluk, ma, ne, beskrupuloznost je izjava: "ne dam Gašića i Lončara" koji su nesumnjivo odgovorni za tragediju i pad helikoptera! Vrhunac osionosti je što premijer Vučić brani  svoje plagijatore Stefanovića i Malog....
....

Sada Aleksandar Vučić nudi izbor izmedju prošlosti i budućnosti. Njegova propagandna mašinerija već dugo je ostrvljena isključivo na DEMOKRATSKU STRANKU. "Zaboravio" je da je u vremenu za koje ih optužuje DVA MANDATA vladao Vojislav Koštunica. I da su koalicioni partneri demokrata bili svi preletači koji su sada deo SNS koalicije (Velja Ilić, Ivica Dačić, večiti ministar Rasim Ljajić, veliki broj članova i saradnika DS: Goran Knežević, Jelena Trivan, Siniša Mali, Goran Vesić, Zorana Mihajlović... ).

ZATO SAM UVERENA DA JE GLAS ZA ALEKSANDRA VUČIĆA VRAĆANJE U PROŠLOST!

A što se tiče Demokratske stranke, iako prilično oslabljena, ona je sada čista, mislim ono što je ostalo od nje. Svi profiteri, lopuže, prevaranti... preleteli su u SNS! Svaka ptica svome jatu....!

Verujem da bi, ako bi nekim slučajem ponovo došla na vlast, DS ispunila sva obećanja koja čujemo ovih dana. 





Нема коментара:

Постави коментар