петак, 29. април 2016.

ŠTA JE BIO IZBORNI CILJ ALEKSANDRA VUČIĆA?

Sad je već izvesno da su Vučićevi vanredni parlamentarni izbori zaustavili Srbiju i napravilli haos; da postoji ozbiljna pretnja da nas vrati u devedesete, u kojima je takodje suvereno (zajedno sa Nikoolićem, Šešeljem i ostalim saborcima) vladao našim životima. To je, uostalom, najavio i jedan od njegovih večno bliskih saradnika Aleksandar Martinović, upozoravajući na mogućnost izbijanja gradjanskog rata. Potrošio je ogroman narodni novac, koji je, znamo,prikupljen otimačinom od naroda.

Zašto je Aleksandr Vucic raspisao prevremene izbore? Ta enigma bi mogla da se posmatra iz više uglova.

Opravdana su mišljena brojnih gradjana da je time želeo da se potvrdi, da jos jednom uveri podanike i obožvaoce da je prvi,vrhovni, najjaci.... i sve ono sto bi se moglo upotrebiti kao doprinos bolesnoj sujeti. Ima toga,sigurno,ali, ...

Sam AV je prevremene izbore objasnio kao potrebu za čvrstim četvorogodišnjim mandatom u interesu reformi. U tu priču najmanje verujem, jer njegova vladavina je bila i do izbora neograničena, neprikosnovena. Nije dovodjena u pitanje, pa mu nisu bile neophodne nikakve dodatne garancije.

Vučić je često govorio da ga vlast ne interesuje, a da sve to čini za dobro Srbije i srpskog naroda. Laže,naravno! To se sada potvdjuje. Svi vidimo koliko mu je teško da prihvati gubitničku istinu. Znam, mnogi će reći: nije izgubio. Ali, kad  kao rezultat dobije 41 mandat manje, onda se to, hteo on ili ne, MORA ceniti kao poraz.Kao početak kraja! Toga je svestan i sam Vučić. Zato je i pokrao izbore. Tako su pre njega prošli svi koji su se osilili i zaboravili - Milošević, Tadić...

Mene muci nesto drugo. Sta se sve dogadjalo, dok smo se mi bavili izborima. Sta je sve otudjeno, prodato, poklonjeno? Šta je od Srbije ostalo? Koliko toga u medjuvremenu su raskrčmili Siniša Mali i Željko Sertić? Kakve je ugovore i na čiju štetu Vlada odobrila? Konačno, da li će posle Vučića ostati nešto od Srbije?

Biće da su izbori poslužili kao paravan, kao sporedni kolosek, dok glavnim prodju neki drugi, za Srbiju veoma važni "vozovi". Sada je važno što duže ostati na vlasti kako bi se izbegla odgovornost koja će, kad-tad svakoga stići. Vučić se ponaša kao slučajni ubica koji u nastavku likvidira sve svedoke zločina.

Valjda se zato i digla tolika buka u pokušaju da se namakne što veći broj glasova. Jer, kada kola krenu nizbrdo, nezaustavljivo, sadašnji sitni koalicioni partneri će i njega napustiti isto kao što su izdali demokrate.

A krenuće! Mnogo se gneva i nezadovoljstva nataložilo. Kad pukne, smrad će se nezaustavljivo širiti, stići će brzo i u Evropu, do sadašnjih Vučićevih prijatelja, koji funkcionišu po principu: kralj je mrtav,živeo kralj!

Narod će naći novog idola, isto kao što je uzdigao Miloševića, Šešelja, Vučića, Tadića, Koštunicu....

SVE IMA KRAJ! Jedino su naše nevolje  večne.

Sami smo krivi!!!

Нема коментара:

Постави коментар