понедељак, 25. јун 2018.

VUCIC DA PODNESE OSTAVKU ZBOG KOSOVA! PREVARIO NAROD!

Pre tačno godinu dana Aleksandar Vučić je lansirao ideju zvanu UNUTRAŠNJI DIJALOG O KOSOVU. I na tu ideju primili su se, nažalost, mnogi umni ljudi. Nisu prepoznali prevaru. Inelektualci, pravnici, akademici, ugledni profesori... uključili su se u ovu perfidnu igru, a da nisu shvatili da je to još jedan od Vučićevih marketinških manevara. Niti su obavešteni kakav stav ima inicijator za dijalog predsednik Srbije. Vučić ni do danas, nije predstvio javnosti svoj stav. Narodu je dao temu za zabavu.

Ne mogu da razumem da se tako naivno prihvati očigledna manipulacija.  

Kada je pre pola godine ubijen Oliver Ivanović, razgovori u Briselu su prekinuti sa stavom da neće biti nastavljeni sve dok se ne sazna ko ga je ubio. Ubicu još ne znamo, ili preciznije, porodica Ivanović i srpska javnost nemaju tu informaciju. Da ne poznajemo Aleksandra Vučića, sklonog manipilacijama, s pravom  bismo mogli da zaključimo da ON ZNA ko je ubio Ivanovića! Jer je, ne samo dao nalog da Marko Djurić nastavi tehnički dijalog, nego se i on LIČNO sastao sa HašimomTačijem!
Da se razumemo: uvek sam za razgovore, pregovore, dogovore.... jer jedino tako se može nešto rešiti. Ali sam protiv i najmanjih, a pogovotovu ovako VELIKIH LAŽI, sa kojima živimo već više od šest godina. 
"Neću ništa potpisivati, konačnu odluku doneće narod" - izjavio je pedsednik Srbije po završetku sinoćnjih razgovora, umesto da je od tog naroda tražio saglasnost pre započinjanja bilo kakvih političkih razgovora. Sad  je, očigledo, u ćorsokaku, pa pokušava da se izvuče.
Ko to od Vučića nešto traži? I šta treba da potpiše? Javnost nema pojma o čemu on u Briselu pregovara. Ali, sada mu je potreban narod, da podmetne ponovo svoja ledja i primi odgovornost, a njega amnestira od sumnje u izdaju. Ili istorijsku političku grešku?! (Svejedno, rezultat je isti). Kada je osvajao vlast u Srbiji jedno od prvih obećanja bilo je da neće dati Kosovo. I važeći Ustav, takav kakav je, striktno odredjuje okvire u kojima se sme i mora voditi politika o Kosovu. Čak i u ZAKLETVI  koju je dao pri preuzimanju dužnosti predsednika, postoji posebno naglašena briga o Kosovu.
Ni zahtev opoicije da se problem Kosova razmatra u Skupštini Srbije nije usvojen, jer predsednikova skupštinka većina nije dobila odobrenje da temu uvrsti u dnevni red. O tome oddlučuje samo ON! 

 Evropski diplomatski izvori preneli su stav EU da Priština neodložno mora da krene u formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO), ali da je neophodno i “sprovođenje svih dogovora” u Briselskom sporazumu, uključujući energetiku i nagodbu oko elektrane Gazivode na severu Kosova.
Podsećam da je pre skoro dve godine Vučić prkosno izjavljivao: "Ne dam Gazivode"!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je dogovoreno da se svi problemi rešavaju mirnim putem, najavljujući da će se obratiti naciji kada bude video da li ima šanse da se postigne kompromisno rešenje,(a dotle nećemo ništa znati o čemu on pregovara?), naglašavajući da on neće ništa potpisivati, već će konačnu odluku dati narod. “Naše je da sačuvamo mir, pronađemo najbolje rešenje i izvučemo nešto ni iz čega što nam je ostavljeno”, rekao je Vučić za RTS.

Zašto NI IZ ČEGA? Ko je Srbiju doveo u takvu poziciju?

Iz ove izjave bi se,dakle,moglo zaključiti da je, ne samo sa otceljenjem Kosova gotovo, nego da Srbiji,  tacnije njenom ostatku, preti agresija, rat...

Za to vreme,ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić,očekuje da i “prištinska strana razume da pitanje Kosova nije rešena stvar, što je valjda vidljivo i jasno”... “Promenile su se međunarodne okolnosti i shvatanje ovog problema širom sveta. Mi nismo u situaciji da sada imamo sve pa ćemo nešto da izgubimo. Ovde smo u poziciji da gotovo nemamo ništa i da li ćemo nešto uspeti da sačuvamo i spasimo i postignemo bolji rezultat. Imaće štete svi – i Beograd i Priština ukoliko ne dođe do trajnog rešenja, a najveća prepreka jeste stav Prištine koja ne želi kompromis”, rekao je Dačić.
Ova Dačićeva izjava dolazi na kraju svih "pobedničkih" aktivnosti i saopštenja da je uspeo da nagovori mnoge države koje su već, medju prvima, priznale nezavinost Kosova da to priznanje povuku. O troškovima Dačićevih aktivnosti na povlačenju priznanja države Kosovo - drugi put.

Narod Srbije živi u informativnom mraku. Niko ne zna šta su Vučić i Dačić prihvatili u Briselu. I o čemu treba da se izjašnjavamo na referendumu. Loša praksa iz Skupštine da se bezrezervno glasa na ZVONCE Maje Gojković preneće se na celu Srbiju.
Vučić nam je UZEO SVA PRAVA, a sada nam NAMEĆE ODGOVORNOST za ono što je sam upropastio!

Da li će narod i ovog puta nasesti na prevare? Da li će ona većina gradjana,koja je Alekandra Vučića na izborima podržala, najzad shvatiti da je pogrešila?
 
Ja sam za referendum, ali O POVERENJU  PREDSEDNIKU SRBIJE, koji je prevario narod  i IZDAO SRPSKE INTERESE!

Čak i da nije imao loše namere, sve što je do sada radio i uradio, pokazalo se kao POGUBNO za Srbiju i DA JE NESPOSOBAN DA DRŽAVU VODI  NAPRED, A NE NAZAD, ŠTO JE SADA SLUČAJ!

P.S.
za podsećanje predlažem da pročitate blog "KAKAV SE DIJALOG MOŽE VODITI SA LAŽOVOM? od 29.7.2017.

Нема коментара:

Постави коментар