среда, 23. децембар 2020.

KO PLAĆA "BESPLATNO" GOSTOVANJE ODBORA ZA FINANSIJE NA FRUŠKOJ GORI?

Juče smo čuli da je finansijski plan države Srbije napravljen na tajnom zasedanju Odbora za finansije na Fruškoj Gori.

U privatnom luksuznom hotelu "Premier",  u okviru kompleksa "Frukogorske terme" sa osam bazena!

Vlasnik hotelsko-turističkog kompleksa je izvesni Milinko Cicmil sa porodicom.

Zašto je vlasnik luksuznog hotela sa 5 zvezdica, usred pandemije i opšte besparice u ugostiteljstvu, (koje je država zbog pandemije više puta finansijski pomogla) odlučio da ugosti tako važan skupštinski organ od desetak ljudi? 

Čini mi se da ovo gostovanje ima zanimljivu predistoriju. Pa, evo podsećanja: 

(izveštaj novinara N1):

"Fruške terme novi su i ukupno treći turistički kompleks privrednika Milinka Cicmila u Vrdniku. To je jedna od najvećih turističkih investicija u Srbiji vredna 28 miliona evra, rekao je predsednik Aleksandar Vučić prilikom obilaska tog hotela. Ujedno je još jedan hotelski objekat u čijoj je izgradnji država učestvovala." 

Čestitke investitoru, pa spontani aplauz okupljenih ispred hotela, a potom i doček visokih stranačkih i državnih funkcionera. Tako je predsednik stigao u obilazak Fruških termi. ...

"Hvala državi Srbiji, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, što je prepoznala kvalitet i značaj ove lokacije i naše namere šta počinjemo da gradimo i finansijskim sredstvima pomogla izgradnju", naveo je Cicmil.

Država će uraditi 9,5 km puta do Vrdnika

Sa koliko je tačno novca država pomogla, nismo čuli.

Prema rečima Vučića, tri do četiri miliona dinara uloženo je do sada u sređivanje okolnih staza, a država će tek da uredi devet i po kilometara puta do Vrdnika. Turizam je, kaže, nova grana u koju će ulagati. ...

Firmu Milenka Cicmila mediji su povezivali sa donacijama Fondaciji Dragice Nikolić, a 2018. se spominjao i kao mogući kandidat za ministra privrede....

Da li su poznanstva uslov za dobijanje državne pomoći ne piše u uredbi koja tu oblast uređuje. Ono što piše jeste da minimalna vrednost investicije mora biti dva miliona evra i da ona mora obezbediti zapošljavanje najmanje 70 novih zaposlenih na neodređeno vreme."


Na pitanje Žakline Tatalović, novinarke N1, juče je Veroljub Arsić, narodni poslanik i član Odbora za finansije, koji je takodje bio gost Cicmilovog hotela, odgovorio  da Skupština Srbije neće platiti nijedan dinar! A to što je zasedanje odbora na Fruškoj Gori bilo tajno, pravdala je i poslanica Aleksandra Tomić, "izuzetno obimnim i važnim poslom, koji će javnosti biti prezentiran kada bude gotov."

Iz ovoga je jasno da je vlast Aleksandra Vučića, u ime države i naroda Srbije, pomogla privrednika Cicmila NAŠIM - NARODNIM NOVCEM!

Da li vlasnik hotela na ovaj način vraća "dug" predstavnicima vlasti i vladajućoj partiji?

Zašto, ako je tako, privrednik Cicmil, koji troši naš budžetski novac, nije otvorio svoja vrata narodu, koji ga je finansijski pomogao? Ako ne za široku publiku, onda bar za decu. Posebno onu iz siromašnih porodica, koje nisu u stanju da ih šalju na letovanja, zimovanja...

Ili penzionere koji preživljavaju sa penzijama od desetak, petnaest hiljada dinara mesečno?

Odgovor Verljouba Arsića podsetio je na inauguracionu  žurku Aleksandra Vučića, posle izbora za predsednika Srbije. Tada je više tona mesa, pića i svega potrebnog, navodno donirano - nije plaćeno iz budžeta. 

Pa sad pitanja: 

- Smeju li  predsednik i ostali predstavnici vlasti da primaju tako skupe poklone?

- Koliko nas koštaju ti "besplatni" darovi preddstavnicima vlasti?

- Da li je to nesumnjiv put ka visokoj korupciji? Svi znamo da NEMA BESPLATNOG RUČKA!Sve se, dakle, plaća! 

NAŠIM NOVCEM!

JASNO JE DA SMO NJIHOVO "RADNO UŽIVANJE"  PLATILI MI, IAKO NAS NIKO NIJE PITAO!!!

 

ZA TO VREME LEČIMO TEŠKO BOLESNU DECU SMS DONACIJAMA!!!

 

Posebno je pitanje čemu služi SKUPA skuštinska i celokupna državna infrastruktura čije funkcionisanje se  finansira novcem naroda, ako se ne koristi, nego se odbori izmeštaju  u hotele? Po svemu sudećiНема коментара:

Постави коментар