петак, 10. октобар 2014.

MANIRI (I POLITIKA) DEVEDESETIH!

Naravno da nisu ispunjena sva očekivanja posle 5.oktobra. Kad čujemo da nam je gore, mora se priznati da NAM JE GORE SAMIM TIM ŠTO NIJE BOLJE! Za tešku materijalnu situaciju optužuje se uglavnom Demokratska stranka. Čak i neki bivši članovi, pa i visoki funkcioneri te stranke ne priznaju svoju odgovornost, prebacuju krivicu na svoje donedavne saborce. Jeste! DS i treba da snosi najveću odgovornost kao najveća i nekada vodeća partija opozicije i kasnije vlasti. Nisu se snašli, a neki su se možda snašli i previše.

Medjutim, bez namere da budem advokat-branilac DS-a, (pogotovo  ne želim da amnestiram one koji su osvajali vlast, pa prokockali poverenje,(napr.Čović, Velja Ilić,Dinkić,  Perišić, Čanak...... ), mislim da je dobro da se malo podsetimo šta je tadašnja pobednička, dosovska vlast nasledila.

Od Miloševićeve i Šešeljeve vlasti, čiji naslednici VUČIĆ, NIKOLIĆ I DAČIĆ sada vladaju, ostali su ogromni dugovi.
- Pojedena je štednja gradjana, koju je postpetooktobarska vlast počela da vraća gradjanima - što još traje;
- Vraćene su penzije koje je Miloševićev i Šešeljev (čitaj Vučićev i Dačićev) režim devedesetih godina prestao da isplaćuje ili isplaćivao sa  velikim zakašnjenjima;
- Godine 2008. zvanično je nastupila svetska ekonomska kriza, koja je, mora se priznati, ignorisana od tadašnje vladajuće garniture, Tadić,Cvetković(DS) i Dačić (SPS).

Na sve to pristigli su na naplatu i krediti koje je Srbija uzimala za vreme, pre i posle promena, i prolongirla otplatu starih dugova.

Pa, sad,kad se sve to sabere i kada se ima u vidu da ponovo vladaju KADROVI DEVEDESETIH
koji su nas ratnim i drugim dogadjajima i sankcijama vratili unazad, onda se može i zaključiti šta nas čeka. Da smo sa njima ponovo nadrljali!

Dvojac naslednika vlasti devedesetih drugo i ne ume, nego da vrati praksu iz te poslednje decenije 20.veka, i da ponovo uzima harač od penzionera i radnika. I tako podmiruje svoje rasipničke potrebe. Narod Srbije opet finansira političko ludilo.

Sve je već vidjeno! Čak i narodna glupost i neznanje kome dati podršku!

A onda su i očekivanja istovetna! Opet smo obrali bostan. Zelen!!!

Нема коментара:

Постави коментар