субота, 9. јул 2016.

PODRŠKA AKADEMIKU DUŠANU TEODOROVIĆU

Akademik prof.dr DUŠAN TEODOROVIĆ, predsednik Odbora za visoko obrazovanje Srpske akademije nauka i umetnosti, zbog svog principijelnog zalaganja za više reda u obrazovanju i nauci Srbije, zbog ukazivanja na opasnu političku trgovinu mandatima u srpskom parlamentu, zbog osnovane sumnje u plagiranje doktorata nekih visokih političkih funkcionera... izložen je ovih dana velikim neprijatnostima.Umesto podrške za svoj doprinos boljoj Srbiji, postao je žrtva osvete!

U izjavi za "Danas" uvaženi profesor je objasnio redosled dogadjaja kojima je počelo.

- Od predsednika zgrade gde stanuje, obavešten je da su policajci stanice Vračar pokušali da ga privedu. Nisu ga našli, pa je otišao sam u policiju, gde mu je saopšteno da postoji nalog od Sudije za prekršaje, za privodjenje . A u Gradskom sudu za prekršaje saznao je da sudija koji je navodno dao nalog za njegovo privodjenje NE POSTOJI.

- U isto vreme, BLOKIRANA JE peticija koju je profesor pokrenuo za opoziv donedavnog muftije Muamera Zukorlića sa funkcije predsednika skupšinskog Odbora za obrazovanje i nauku sa obrazloženjem da su "izborom Muamera Zukorlića na mesto predsednika Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i  informatičko društvo Skupštine Srbije poniženi naučnici, profesori, asistenti, nastavnici, inženjeri, informatičari i svi gradjani Srbije.... "

- Čudnom koincidencijom u dnevnoj štampi ovih dana je počelo objavljivanje serije tekstova koji osporavaju stavove prof.Teodorovića, ali ne argumentima nego "na časnu reč",poput novopazarskog akademika Šefketa Krcića, dr Radoša Ljušića i nekih predstavnika Univerziteta Megatrend,sada Džon Nezbit,  na kome je, sasvim slučajno, "doktorirao" i aktuelni ministar policije. Čak se i doktorat akademika Teodorovića proglašava plagijatom.

Zašto je akademik Teodorović postao vest? Blisko pameti bi bilo da vlast ovaj signal prihvati kao dobronamerno upozorenje da se nauka ne sme koristiti za političku trgovinu u vreme formiranja vlade. Umesto da se profesor pohvali i podrži u njegovim naporima da se u nauku i obrazovnje uvede više reda, krenulo je zastrašivanje, pretnje i osveta zbog otkrivanja istine da nam obrazovanje i nauka srljaju u sunovrat.

ZAŠTO NEZADOVOLJNI STAVOVIMA I AKTIVNOŠĆU AKADEMIKA TEODOROVIĆA NE "IZADJU NA CRTU" I U DIREKTNOM, JAVNOM DIJALOGU ARGUMENTIMA DEMANTUJU ONO ZA ŠTA MISLE DA ON NIJE U PRAVU?(Ovo mi liči na jedan  razgovor, kada sam upozorila jednog kućnog funkcionera (bliskog SNS-u) na kršenje kućnog reda od strane njegovog sina, a on mi odgovara pitanjem da li sam platila održavanje zgrade. Isti metod!)

Izgleda da su opravdane sumnje u namere da se narod što duže drži u neznanju i primitivizmu, jer se samo tako može obezbediti što duža bezrezervna podrška ostanku na vlasti onih koji vode Srbiju u opštu propast.

Posebno je opasna (zlo)upotreba policije, pravosudja... za obračun sa neistomišljenicima!

Kao gradjanka Srbije koja je na svojim plećima "oprobala" sve vrste osvete, odmazde i političkog terora devedesetih godina, smatram da se ovaj atak na akademika Teodorovića NE SME prećutati.

Danas Teodorović, sutra svi mi, jedan po jedan!

DOKLE, BRE!

Нема коментара:

Постави коментар