субота, 25. мај 2019.

ZAŠTO MORAMO DA ODBRANIMO SUDIJU MIODRAGA MAJIĆA!!!

Aktuelni brutalni napad na sudiju MIODRAGA MAJIĆA, od predstavnika vlasti oličene u Srpskoj naprednoj stranci  i njenim satelitima, pokazao je da su gradjani Srbije u mnogo većem problemu, nego što izgleda.
Napad na sudiju nije obična razmena "mišljenja".To je demonstracija osione, ogoljene namere da se uguši svaka slobodna reč i bilo kakva sloboda u Srbiji!

Majić je svoj stav i vidjenje stvari mnogo puta do sada javno iznosio u svojim sjajnim blogovima. Na to se manje ili vise do sada gundjalo, ali niko nije s njim ušao u  stručnu polemiku. Nije javno osporavao njegove stavove. A onda se dogodilo sudijino gostovanje u "Utisku nedelje", gde je Majić izneo svoj lični i profesionalni stav o predlogu zakona kojim se uvodi doživotna robija. Varnica nije slučajno sevnula posle gostovanja na televiziji. To potvrdjuje da su svi shvatili koliko je elektronski medij ubojito oružje. I objašnjava zašto vlast drži elektronske medije pod svojom čvrstom kontrolom.

Šta je uznemirilo predstavnike SNS vlasti?  U svojim dobro organizovanim, dirigovanim i sinhronizovanim napadima na sudiju Majića, nije se do sada čuo nijedan validan argument da sudija nije dobro radio, da ima profesionalne greške... Ali su veoma glasno ponavljane klevete! I to, uglavnom, od polupismenih poltrona poput nekih pridruženih poslanika i moralno spornih ličnosti poput Aleksandra Martinovića, koji sam priznaje da, po potrebi, laže "iz moralnih razloga".
 
Zbog svega što se oko uvaženog sudije dogadja, MORAMO svi da se ozbiljno zabrinemo. Jer, lavina koja se sručila na ovog hrabrog delioca pravde ubrzo će stići do svakog od nas! Kako možemo očekivati pravedno sudjenje, kada se nadjemo u situaciji da nam presuda zavisi, ne od stepena krivice, nego od nivoa hrabrosti sudije, koji treba da nam presudi, nepristrasno i slobodno, a da ne ugrozi sopstveno radno mesto?
Ako ćutimo danas, kao da nas se ovo ne tiče, diktatura i teror vlasti stići će ubrzo do nas. Prepadnute sudije će, saterani u mišje rupe, spasavati svoju kožu.

A kolege Miodraga Majića, za sada, ĆUTE!!!

Ništa nam neće značiti što će Evropa, pozivajući se na poglavlja 23. i 24. unedogled odlagati prijem Srbije u svoje redove. Njihovo otezanje će nas još dublje gurnuti u nevolje.

Ako danas sudiju Miodraga Majića pustimo niz vodu, mrak koji je sve gušći, sve će nas, jednog po jednog, ubrzo potpuno prekriti. Neće biti čak ni onog malog svetla na kraju tunela.

Miša Majić je, naravno, sposoban i jak da se sa silama bezumlja bori i SAM. Ali je važno da se čuje glas naroda. Jer, braneći sudiju MI BRANIMO SEBE!

Na nama je, dakle, da se borimo i izborimo protiv neslobode, diktature i državnog terora!

Srbija 21. veka ne sme ostati u mraku!

2 коментара:

  1. Hvala za odličan tekst.
    Osećam se loše, osećam nemoć, osećam i vidim da sve dublje padamo.
    Svako je sam, mi ne možemo da se ujedinimo i složimo ni u vezi manje važnih stvari.
    Inače, i ja sam sudija. Kod nas u sudu je rasulo.
    Nena3110

    ОдговориИзбриши