недеља, 5. мај 2019.

KOGA UGROŽAVA PEKAR,ALBANAC, MON DJURAJ?

Kao da smo svi pali na teme!

Jedan mirni covek, Albanac, pekar, koji pece hleb za veće naselje Beograda, i koji POMAŽE bolesnima u nevolji, samo zato sto nije Srbin, targetiran je i ugrožen usred Srbije! One Srbije koja želi u Evropu! Srbije u 21.veku!!!

Kome i zašto smeta Mon Djuraj?

Ako su mediji dobro preneli, problem je fotografija na instragramu, koju je pre oko dve godine, okačio bliski rodjak, radnik u pekari, gde su neki prepoznali albanski nacionalni simbol dvoglavog orla. (Pritom svi zaboravljaju da je dvoglavi orao simbol ugradjen i u grb Srbije!)

Pre dve godine?!

Zašto baš sada?Kako to niko nije tada primetio?

Djuraj kaže za N1,da taj radnik, njegov brat, vise ne radi kod njega.

Bunt desničara, medju kojima je, nažalost, i jedan narodni poslanik Skupštine Srbije, započeo je pre oko nedelju dana i poklapa se sa neuspelim berlinskim samitom o odnosima Srbije i Kosova.

Beogradska policija,prema izjavi ministra Nebojše Stefanovića, pratila je ovaj desničarski skup. Ministar tvrdi da je proteklo sve uredu, da nijedno staklo nije razbijeno... To dovodi do novih nedoumica i pitanja:
- ko je inicirao ovakav, neprimeren,nacionalistički protest?
- ko je dao signal desničarima da se okupljaju ispred pekare Albanca?
- da li je protest ispred pekare "Roma" najavljen, prijavljen i odobren, pošto se policija istovremeno našla na mestu dogadjaja i, kako ispada, obezbedjivala skup?
- koja se (ne)dela pripisuju vlasniku pekare "Roma" i negovoj porodici?
- zašto današnji protest, koji je najavljen, policija nije zabranila?
-Zašto policija ćuti, u trenutku kada se vrlo zvučno, govori i piše o stradanjima Srba na KiM, samo zato što su Srbi u većinski albanskom Kosovu?

Ako je Djuraj odgovoran za fotografiju svog rodjaka sa "albanskim simbolom", ko je odgovoran za šareni voz, koji je u ime Srbije, "ukrasio" i uputio na Kosovo Marko Djurić, šef kancelarije za Kosovo pri Vladi Srbije?  A znamo da je taj voz osmišljen kao direktna provokacija sa namerom da se izazove medjunacionalni konflit! I sve to plaćeno našim, budžetskim parama! A za to vreme Albanac Djuraj prikuplja pomoć za lečenje četvorogodišnje devojčice iz porodice Dragojlović!

-Treba li da strepe na primer: Rasim Ljajić,  ili Ana Brnabić, koji su u Vladi Srbije, i još neki "nesrbi" ili "polusrbi" (grozim se da upotrebim ovaj izraz, ali je njime jedino moguce napraviti poredjenje), da će i njih neko jednoga dana, kada ne budu "slušali", staviti na crnu listu?  Da li se ovim legalizovanim atakom na druge nacionalnosti,oni osećaju ugroženo?
(Vuka Jeremića su već odavno obeležili, jer mu je u "rodnom stablu" " nadjena jedna prababa koja, eto, slucajno, potice iz muslimanske porodice).
Treba li da brinem za prodavačicu sa Djerma, samo zato što je Makedonka?
...
Ima još mnogo pitanja... A meni se nameće kao jedno od važnijih: kada će se u Srbiji izgraditi svest i sistem, da je odgovornost za (ne)dela individualna i SAMO ZA ČINJENJE!?

Upravo ovih dana obeležavamo tužne godišnjice zločina nad Srbima, Romima, Jevrejima... i drugim žrtvama nacionalističkog i šovinističkog divljanja,... hiljadama ljudi koji su stradali samo zato sto su im preci bili druge nacionalnosti!

Aktuelna vlast Srbije,jasno je, nije dorasla da vodi državu! Ili je možda svesno odabrala da podržava nacionalističko divljanje i progone čiji je greh što nisu Srbi?

Ako je objavljivanje fotografije Djurajevog brata na instagramu,inače, bajato 2 godine, neko  shvatio kao krivično delo protiv Srbije, trebalo je da se protiv NJEGA pokrene postupak, a ne da se BRAT izlaže brutalnom nasilju i pritiscima nekih čiji mentalni profil, po svojj prilici, liči na lika sa instagrama. Jer, po tom principu bismo mogli da očekujemo da, zbog (ne)dela sin(ov)a, jednog dana Angelina i Andjelko Vučić, odrobijaju propast Srbije.

Očigledno je priča druge vrste, koja je kao okidač dobro došla da se probude primitivne nacionalističke strasti, kako bi se pažnja skrenula sa glavnog koloseka - neuspelih razgovora u Berlinu.

Vlast Aleksandra Vučića nas svakodnevno tera da se stidimo?

Od kada znam za sebe, imala sam samo jednu podelu: na ljude i neljude! Svejedno mi je da li je neko rodjen kao Srbin ili kao Eskim, Albanac, Nemac, Rom.... VAŽNO JE DA(LI) JE ČOVEK!!!

Urazumite se, ljudi!





Нема коментара:

Постави коментар