субота, 24. мај 2014.

ISTORIJSKA ODLUKA MAJE GOJKOVIĆ

O aktuelnoj predsednici parlamenta mnogo je pisano, posebno o njenom politickom radu pa nema smisla trositi vreme na ponavljanje poznatih činjenica. Ali, jedna od njenih prvih odluka u funkciji predsednice Skupštine zaslužuje naročitu pažnju. "Naša Maja", kako su je nekada iz milošte zvali Novosadjani, isprsila se i hrabro, odlučno, kako dolikuje jednoj radikalki, rekla NE besplatnom posluživanju poslanika kafom i kiselom vodom! DRŽAVA JE U KRIZI, MORA DA SE ŠTEDI!

BRAVO, MAJO!

Stari Grci su imali finu reč za ovakve primer(k)e: DEMAGOG!!! Vujaklija, Leksikon sgtranih reči i izraza (strana 206):  "Vodja naroda; u staroj Grčkoj tako su zvali ljude koji su ličnim ugledom,rečitošću itd. vršili  velik uticaj na narodne skupštine; danas se upotrebljava u prekornomm smislu, kao zavodnik naroda, tj. kao onaj koji laskajuući narodu dolazi do vlasti."

Za neupućene, kafa u skupštinskom restoranu košta 7 (sedam) dinara, litar kisele vode 20 (slovima: dvadeset) dinara.  Espreso s mlekom 15 dinara.... može dobro i jeftino da se ruča i kući ponese...

A kolike su poslaničke plate i dnevnice? Odgovor ima Jana Ljubičić, generalna sekretarica parlamenta.

Нема коментара:

Постави коментар