среда, 28. мај 2014.

ZAŠTO SE VLAST PLAŠI INTERNETA?

Tokom proteklih nesrećnih dogadjaja poslednje dve nedelje zvanicnici su izjavljivali da su društvene mreže mnogo pomogle u angažovanju gradjana. Naravno, uvek ima i onih koji možda malo zastrane iz bilo kog razloga - bilo da situaciju i informacije nisu dobro razumeli, ili da ih uhvati sopstvena panika. Ima  i onih trećih za koje narod ima adekvatan naziv. Ali, baviti se njima znači samo gubljenje vremena. Zbog toga  je, kako je RTS  jutros preneo zvanično saopštenje, policija počela sa privodjenjem na informativne razgovore, radi utvrdjivanja NEČEGA!  Čega?

Zbog čega je vlast toliko  uznemirena?

Nijedna twiter informacija ne može u tolikoj meri uznemiriti javnost koliko slike (bez ikakvog teksta i komentara) koje smo gledali na svim televizijama.

Sad kada se divlja priroda polako smiruje, kada pomoć stiže sa svih strana (a, ponavljam još jednom,u angažovanju stanovništva twitter je možda nnajviše i najbrže pomagao), vlast je medju najvažnije poslove uvrstila istragu protiv drustvenih mreža. 

Stabilna vlast pokazuje svoju čvrstinu i po tome, i pre svega po tome, što podržava, a ne guši slobodu medija. Čim posegne za  cenzurom i privodjenjem, prvi je znak da nešto nije u redu. Da joj se mandat ljulja.

Vlast je UVEK predmet moje kritike i analize. To je valjda jedna od najvažnijih tekovina demokratije. Jer, samo ona vlast koju narod nadzire može da bude uspešna. Ona, koju niko ne kontroliše brzo se zaboravi i skrene s pravog puta.A što je neka funkcija viša i što su ovlašćenja  veća, to je i pažnja javnosti veća. Priznajem PREDMET MOJE PAŽNJE JE, PRE SVIH, PREMIJER, JER SU NJEGOVA OVLAŠĆENJA I ODGOVORNOST NAJVEĆI!

Snaga opozicije je toliko minorna da nije  vredna nikakve kritike. Opozicija više ne može ni samu sebe da sačuva, a kamoli da pomogne narodu.

A ova vlast se nečega uplašila. Čega, videćemo uskoro!

MENI JE IPAK NAJZANIMLJIVIJE ŠTA I KAKO RADI PREMIJER AV!

Нема коментара:

Постави коментар