недеља, 18. мај 2014.

zasto nema podataka o zrtvama?

naravno da ovaj teski trenutak nije vreme da se delimo ideoloski, partijski ili bilo kako drugo. da je to shvaceno i prihvaceno videli smo po velikoj solidarnosti koju gradjani ispoljavaju sirom srbije, a i van nasih granica.  dobro je sto su aktuelne vlasti brzo reagovale na enormno povecanje cena zivotnih namirnica, vode za pice pre svega. ali, ne smemo olako preci ni preko grubih manipulacija informacijama, ne smemo ni jednog trenutka dozvoliti da se nesrecom manipulise na bilo koji nacin.
zvanicni su, pre svih premijer AV, vise puta ponavljali da ima zrtava (ljudskih), ali da se sa podacima jos nece izlaziti u javnost.

cemu onda sluze te najave, osim da izazovu masovnu strepnju?

produzavanje neizvesnosti, strepnje i straha onih porodica koje su u stihiji izgubile kontakte sa svojim clanovima,o kojima se do danas nista ne zna, je nekorektno, u najmanju ruku. a ako bismo isli sa ocenom ostrije, moglo bi se reci surovo, cak nemoralno.

zasto se skrivaju podaci o zrtvama u obrenovcu, a istovremeno se u svim srpskim medijima objavljuju detaljni podaci iz republike srpske? vracamo li se u ona vremena kada smo na drzavnoj televiziji, a i ostalim medijima, nasiroko slusali i citali sta se dogadja u libanu, kambodzi, vijetnamu...  a nismo znali sta se dogadja na kosovu?

od tragicne sudbine se ne moze pobeci skrivanjem informacija. ko od takve situacije ima koristi? (u ovom trenutku rec korist je najneprihvatljivija, ali, bojim se da cemo se i sa tim uskoro suociti).


Нема коментара:

Постави коментар