уторак, 20. мај 2014.

POPLAVE U SLUŽBI POLITIČKOG MARKETINGA

Skoro svi elektronski mediji danas pre podne direktno su prenosili sednicu Vlade Srbije. Gradjani su nestrpljivo čekali da čuju najnovije podatke o posledicama poplava i istorijske odluke - da saznaju šta ih čeka. A onda - premijer Vučić čita dnevni red  koji počinje USVAJANJEM ZAPISNIKA sa prethodne sednice! Ok, to je uobičajena procedura! Ali, šta to znači za publikum (što bi rekao Basara)? Baš me briga kako se Vučić obraća svojim ministrima,-  imenom, nadimkom.... i kojim tonom on sa njima razgovara...
 
Mediji sve to poslušno prenose. Sećam se kada je Slobodan Milošević išao u Atinu da izjavi saučešće povodom smrti njihovog državnika (da li se zvao Micotakis ili...? nije ni važno). RTS je tad u stopu  direktno prenosio svaki njegov pokret, svaku reč. Ispalo je da je dogadjaj što je Sloba došao da mladoj strujardesi (supruzi pokojnika) izjavi saučešće, a ne što je čovek umro. Toliko o medijima.

Direktan prenos Vučićevih aktivnosti ponovio se i večeras, usred dnevnika, iznenadnim prekidom storije o sahrani oca nacije Dobrice Ćosića...

A šta smo čuli? Šta je AV značajno rekao? Pominjao je štikle, tašne... opet se razračunavao sa nekim. Opet hvalio svoje partijske drugove. A Radio televizija Srbije sve to prenosila.

A, pardon! Čuli smo ipak nešto. Visoka predstavnica EU, premijerova gošća, objasnila je da Srbija može da računa na pomoć od 10 miliona evra, a ne na 100 miliona evra, kako je prethodnog dana objavljeno.

Kad smo kod pomoći zbog nesreće koja nas je zadesila, jel neko čuo sa koliko milijardi će Vučićevi prijatelji iz Emirata pomoći? Juče, prilikom posete Beogradu, razgovarali su o projektima koji bi "POTENCIJALNO MOGLI DA IM BUDU INTERESANTNI ZA ULAGANJA"(citat iz Politike, preneto iz Tanjuga). Pomoć nisu obećali.

A ni one tri milijarde koje su na "dodjem ti" ugradjene u budžet Srbije za 2014.godinu više niko ne pominje.


Нема коментара:

Постави коментар